25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.58 ₺
EURO 35.02 ₺
STERLIN 40.59 ₺
ALTIN 2,430.59 ₺
BTC 64,340.47 $
ETH 3,156.55 $
BİST 9,753.34

Bandırmaspor Altınordu maçının tekrarını istedi

Bandırmaspor 3424
Yayınlama: 4 Mayıs 2023 Perşembe 14:33 Kaynak: Haber Merkezi

Bandırmaspor Altınordu maçının tekrarını istedi

Bandırmaspor, Altınordu ile oynadıkları maçta verilen skandal penaltı kararı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ali Palabıyık'a sezon sonuna kadar görev verilmemesi kararına tepki göstererek maçın tekrar edilmesini ya da 81. dakikadan itibaren yeniden oynatılmasını talep etti.

Bandırmaspor'un sosyal medya hesaplarından "Milyonların vicdanını rahatlatın" başlığıyla yapılan açıklamada, TFF'nin performans yetersizliği nedeniyle Palabıyık'a sezon sonuna kadar görev verilmeyeceğini duyurduğu hatırlatıldı.

Bordo-beyazlı kulübün açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

"30 Nisan Pazar günü oynadığımız ve maçın hakemi Ali Palabıyık tarafından verilen, spor kamuoyu tarafından büyük tepki toplayan skandal penaltı kararı karşısında Türkiye Futbol Federasyonu, maçın hakemine sezon sonuna kadar görev verilmemesi kararı verdi. Bu karar Bandırmaspor Kulübünün tepkisinin ne kadar yerinde olduğunu kanıtladı. Ligin bitimine 3 hafta gibi kısa bir süre kala 3 aydır maç verilmeyen bir hakemin verdiği hatalı karar nedeniyle 1. Lig'de play-off potasına girecek ve küme düşecek takımların kaderi ile oynanmıştır.

Türkiye'nin köklü kulüpleri ve büyük camialarının kaderini etkileyen bu karar, Türk futbol tarihinde vicdanları yaralamıştır. Bandırmaspor Kulübü olarak bu hatanın düzeltilmesi, sezon sonunda milyonların vicdanının rahatlaması için maçın tekrar edilmesini ya da kritik hatalı kararın verildiği 81. dakikadan itibaren yeniden oynatılmasını talep ediyoruz. Ayrıca yıllık izne ayrılan maçın hakemi Ali Palabıyık'ın derhal Türk futbolundan uzaklaştırılarak emekli edilmesini istiyoruz."

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme