27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.80 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 62,940.28 $
ETH 3,119.27 $
BİST 9,915.62

Balinalar Bu Altcoin’de Hamleler Yapıyor: Fiyat Nasıl Etkilendi?

GÜNCEL 2333
Yayınlama: 27 Aralık 2023 Çarşamba 19:42 Kaynak: Haber Merkezi

Balinalar Bu Altcoin’de Hamleler Yapıyor: Fiyat Nasıl Etkilendi?

Kripto para piyasasında Bitcoin’in öncülüğünde başlayan yükseliş hareketleri altcoin yatırımcılarını da heyecanlandırıyor gibi görünüyor. Bu noktada Storj da dikkat çeken kripto para birimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Storj Coin Nedir?

"Storage" olarak telaffuz edilen Storj, açık kaynaklı bir bulut depolama platformudur. Temel olarak, kullanıcı verilerini barındırmak için merkezi olmayan bir düğüm ağı kullanır. Platform ayrıca gelişmiş şifreleme kullanarak barındırılan verileri güvence altına alır.

Aralık 2014'te yayınlanan bir beyaz bültende Storj ilk kez bir konsept olarak dünyaya tanıtıldı. Merkezi olmayan, eşler arası şifrelenmiş bir bulut depolama platformu olacaktı.

İki yıl sonra, güncellenmiş bir whitepaper yayınlandı. Burada, bulut depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcıları, satacak sabit disk alanı olanlarla birleştiren merkezi olmayan bir ağ tanımlandı. Platform 2018'in sonlarında hayata geçirildi.

Sabit disk alanı ve iyi bir internet bağlantısı olan kişiler ağa katılabiliyor. Ağda düğüm adı verilen bir birim haline geliyorlar. Alan sağlayıcılar Storj tokenleri ile ödüllendiriliyor.

Balinalardan STORJ Hamlesi

BITCOINHABER ve BH NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde de ifade edildiği gibi Spot On Chain’in raporuna göre, üç balina cüzdanı Storj’da büyük miktarlarda transfer gerçekleştirdi. Bu transferler, Storj arzının %7,24’üne denk geliyor. Transfer edilen STORJ miktarı, piyasa hareketlerine neden oldu.

Balinaların Binance’e taşıdığı 25.3 milyon STORJ, ortalama 0,82 dolar fiyatla değerlendirildiğinde yaklaşık 25.5 milyon dolar ediyor. Bu transfer, STORJ’ların satışa sunulduğu veya satış için Binance’te bekletildiği anlamına gelebilir ve altcoin fiyatında %5’in üzerinde bir düşüşe yol açtı.

Geçmişe dönük veriler incelendiğinde, balinaların ilk olarak Eylül-Ekim aylarında düşük fiyatla STORJ satın aldıkları, ardından Aralık’taki fiyat artışı sırasında daha yüksek bir fiyattan ek alım yaptıkları görülüyor. Ancak bu işlemler balinaların 745 bin dolar zarar etmesine neden oldu.

Bunlara ek olarak STORJ coin yazının kaleme alındığı sırada 0,7968 dolardan işlem görüyor ve son 24 saatte yaklaşık olarak yüzde 2,5 düşüş kaydettiği görülüyor. STORJ tüm zamanların en yüksek seviyesini 28 Mart 2021’de 3,91 dolar ile görmüştü.

Kaynak: https://www.bitcoinhaber.net/kripto-para-balinalarinin-storj-hamlesi-piyasayi-sarsiyor/

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme