24 Nisan 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.45 ₺
ALTIN 2,425.60 ₺
BTC 66,474.52 $
ETH 3,272.49 $
BİST 9,676.88

Ankaragücü'nün cezası ne olacak?

Ankaragücü 6335
Yayınlama: 6 Eylül 2022 Salı 09:51 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nün cezası ne olacak?

Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan maçta, Eryaman Stadı’na, Ankara İl Spor Güvenlik Kurulu kararı ile rakip takım seyircisi alınmazken, sarı-lacivertli taraftarlar tribünlerin tamamını doldurdu. 

Ancak, maç öncesinde ve sırasında yapılan küfürlü tezahüratlar, merdiven boşluklarına taraftarların oturması, maç içinde sahaya çok fazlaca pet şişe ve yabancı madde atılmasının yanı sıra mücadelenin bitiminde bir taraftarın sahaya girip, rakip oyuncuya tekme atması, Ankaragücü’nü ağır bir fatura ile karşı karşıya bırakabilir.

Profesyonel Futbol Disiplin Talimatı'nın, saha olayları olarak adlandırılan 52. maddesinde, “Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir” hükmü yer alıyor. 

Çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle de taraftarların elektronik bilet kapsamındaki kartlarına bloke cezası gelmesi gündemde. Sezonda ikinci kez kendi sahasında taraftarı karşısına çıkan Ankaragücü, olası bir ağır faturanın önüne geçmek için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. 

Sarı-lacivertli kulübün avukatları, olayların başlamasına yol açtığı ileri sürülen Oğuzhan Akgün’ün yedek kulübesi önünden geçerken sarf ettiği sözler ve kendi yedek kulübesi önüne geldiğinde, arkasına dönüp Ankaragücü kenar yönetimine tekrar bir şeyler söylediği görüntüleri toplayıp, dosya hazırlayacak. 
Ayrıca, taraftarın Salih’e fiili saldırısı sonrasında, Josef de Souza’nın yanı sıra Valentin Rosier’in yerde yatan seyirciye yönelik şiddet hareketini de savunma dosyasına eklenecek.

Beşiktaş maçının son anlarında kırmızı kart gören ve cezalı duruma düşen Brezilyalı sol bek Marlon Xavier, 6. haftada deplasmanda oynanacak Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme