15 Mayıs 2024 Çarşamba
ads
DOLAR 32.30 ₺
EURO 35.00 ₺
STERLIN 40.43 ₺
ALTIN 2,446.82 ₺
BTC 61,598.32 $
ETH 2,883.58 $
BİST 10,173.42

Ankaragücü'nden 'güçlü' proje

Ankaragücü 7135
Yayınlama: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 09:07 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nden 'güçlü' proje

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, altyapı projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Kulüp olarak, altyapı koordinatörümüz Ümit Turmuş liderliğinde güçlü bir altyapı kurduk. Kulübümüzün ve Türk futbolunun yıldızları buradan yetişecek” dedi.

Ankara’da Başkentli çocuklarımızın gizli potansiyellerini ortaya çıkarmalarına zemin hazırlayacak, bilimsel yaklaşımla hazırlanan futbol projesi hayata geçiyor. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca projeye dair detayları paylaştı.

“Dünyanın en çok izlenen ve en çok sevilen sporu futbol. Özellikle çocuklar, futbola karşı güçlü duygular besliyor. Tutukları takım ya da model aldıkları futbolcular gibi, dünya yıldızı olmak istiyorlar” diyen Koca, “Ancak ,maalesef çocuklarımız bu hayallerini ve isteklerini gerçekleştirecek bir sistemin içerisinde yaşamıyor.

Çocuklarımızı doğru zamanda, doğru yere kanalize edecek güçlü bir sistemin olmaması hem onlar hem de ülke geleceğimiz için sorunlu bir konu. Bu yön eksikliği, sadece çocuklar ve aileler için değil, kulüp yönetimlerinin altyapılarına bakış açılarında da görülüyor. Çocuklarımızın, futbol oynama isteği çerçevesinde, futbolda yeteneklerini keşfedecek, kalıcı, bilimsel veriler ışığında, sistematik ve özgün programlara ihtiyaçları olduğunu bildiğimiz için ciddi, titiz bir çalışma yaptık” dedi ve ekledi:

‘Kız çocukları için de...’

“Kız ya da erkek çocuklarının, spordan/futboldan en iyi şekilde yararlanması, onların keşfedilmesi ve öğretme sürecini doğru bir şekilde planlanması gerekiyordu. Akademisyen hocalarımızın programın içerisinde yer aldığı bu proje; ilk etapta erkek çocuklara yönelik başlayacak ve ümit ediyorum ki en kısa zamanda kız çocuklarımız için de hayata geçecek. Ankaragücü kulübü olarak, altyapı koordinatörümüz Sayın Ümit Turmuş liderliğinde güçlü bir altyapı kurduk. Kulübümüzün ve Türk futbolunun yıldızları buradan yetişecek. Hedefimiz Ankara’dan başlamak, Türkiye’ye bakmak. İstiyoruz ki; hem çocuklarımız kendisini keşfetsin, hem de gelecek vadeden yetenekleri biz keşfedelim.”

 
Yorumlar (2)
  • irfan2023-12-26 05:58:32 Bşk.nım tebrikler yalnız bu orta hakem ve var hakemleri canımızı çok yakıyor Kasımpaşa maçında var hakemi Antalya bölgesinden mustafa öğretmenoğlu hiç orta hakemi çağırmadı 2 elle oynama birde kitsionun arkadan biçilerek ceza sahası içinde pozisyonu bozularak topa vurması engellendi mete kalkavan İstanbul Giresun maçında top ele çarpınca direkt penaltı verdi artık kolsuz defans oyuncularımı olması gerekiyor. Bunları söyleyelimde bizi aptal yerine koymasınlar o zaman bizim topçular rakip defansın ceza sahası
  • Agaa2023-12-26 05:58:32 Türk futbolu başkan görsün. Yolun açık olsun başkan. Yolun açık olsun Ankaragücü.
Yorumunu Gönder
code
Tercüme