27 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.83 ₺
STERLIN 40.49 ₺
ALTIN 2,438.67 ₺
BTC 63,058.38 $
ETH 3,121.95 $
BİST 9,915.62

Ankaragücü'nde takım kurgusu oturuyor

Ankaragücü 4595
Yayınlama: 12 Ekim 2022 Çarşamba 08:41 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde takım kurgusu oturuyor

Süper Lig’de 9 hafta geride kalırken, bir maçı eksik olan Ankaragücü 7 puanla 14. sırada bulunuyor. Ömer Erdoğan’ın gelişinin ardından, son gün transferlerinin katılımı ile birlikte ideal kadro yavaş yavaş şekilleniyor.

Süper Lig’de 9 hafta geride kaldı. Yeniden Süper Lig kulvarına dönen ve yaz döneminde yaptığı 21 transferle dikkati çeken Ankaragücü, geçen sürede beklentilerin uzağında kalırken, deplasmanda oynanan ve 2-1 kazanılan son İstanbulspor karşılaşması, camia üzerinde hissedilmeye başlanan huzursuzluğu kısa vadeli de olsa dağıttı. 

Başkent temsilcisi, 8 maç sonunda, topladığı 7 puanla 14. basamakta duruyor. 8 İstanbul takımının mücadele ettiği ligde, önce Başakşehir ardından da İstanbulspor ile karşılaşan Ankaragücü, İstanbul takımları ile olan fikstürdeki mini seriyi, 17 Ekim Pazartesi günü Eryaman Stadı’nda oynayacağı maçla tamamlayacak. Başkent temsilcisi, bu süreçte iki İstanbul takımı (Fatih Karagümrük ve Beşiktaş) ile karşılaşırken, iki takıma da kaybetti.

İlk yarının kalan bölümünde, Galatasaray, Kasımpaşa ve Ümraniyespor maçları, Ankaragücü’nü bekliyor.

TOLGA-TAYLAN-EMRE ÜÇLÜSÜ’NÜN KATKISI ÖNEMLİ

Sezona teknik direktör Mustafa Dalcı yönetiminde başlayan Ankaragücü, ideal 11’i bulma konusunda zaman zaman zorluklar yaşadı. Transfer döneminin tamamlanmamış olması, sakatlıklar ve bazı oyuncuların antrenman ve maç eksikliği, bu süreci olumsuz etkiledi.

Sarı-lacivertliler, bu dönemde özellikle savunma ve orta alan oluşumunda, değişik isimlerle oynamak zorunda kaldı.
Teknik Direktörlüğe Ömer Erdoğan’ın gelişinin ardından, son gün transferlerinin katılımı ile birlikte ideal kadro yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Erdoğan, kale tercihini yeni transfer Gökhan Akkan’dan yana kullanırken, savunmanın ortasını Mujakic ve Radakovic’e teslim etti. Oğuz Ceylan ise iki teknik adamın da sağ bekte ilk tercihi oldu. Marlon, sol bekte öne çıksa da Yasin, bu alanda alternatif olacağını gösterdi.

Ömer Erdoğan’ın daha belirgin biçimde el attığı bölge orta alan oldu. Sezonun ilk 4 haftalık bölümünde, orta alanın ortasında, Pedrinho ile birlikte; Atakan, Abdullah, Zahid ve Lamine Diac, kanatta da Tasos daha fazla süre alırken, Erdoğan’ın gelişinin ardından, merkezde Tolga ve Taylan, açıkta da Emre forma giymeye başladı.

Süper Lig deneyimine sahip olan ve aynı takımda oynadıkları için birbirlerini yakından tanıyan oyuncular, takıma son anda gelmelerine rağmen, formayı sırtlarına geçirip, katkı sunmaya başladı.

Hem Mustafa Dalcı hem de Ömer Erdoğan, başlangıçta forvetteki ilk tercihi Frederico Macheda’dan yana kullanırken, İtalyan oyuncunun düşük performansı sonrasında Erdoğan, bu alanda Ali Sowe’yi değerlendirmeye başladı. Jese, iki teknik adam tarafından maçların son bölümlerinde sahaya sürülürken, Eren Derdiyok en az şans tanınan forvet oldu. 

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme