25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.49 ₺
EURO 34.96 ₺
STERLIN 40.78 ₺
ALTIN 2,430.01 ₺
BTC 63,516.24 $
ETH 3,086.34 $
BİST 9,808.74

Ankaragücü'nde golcü çok gol yok!

Ankaragücü 4612
Yayınlama: 17 Ağustos 2022 Çarşamba 08:37 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde golcü çok gol yok!

Süper Lig’e yeniden dönen Ankaragücü, 2 maçta bir puan alırken, performansı beklentilerin altında kaldı.

Transfer döneminde şu ana kadar 16 futbolcu ile sözleşme imzalayan ve forvet hattını da yeni isimlerle takviye eden sarı-lacivertliler, bu iki karşılaşmada gol sevinci yaşayamadı.

Hücum bölgesine; Frederico Macheda, Jese Rodriques ve Ali Sowe gibi isimleri transfer eden, orta alan kurgusuna bu isimlere destek olacak; Pedrinho, Tasos ve Beridze’yi katan Ankaragücü, hazırlık maçlarındaki golcü kimliğini, oynadığı iki resim maça taşıyamadı.

Konyaspor mücadelesi 0-0 sona ererken, Gaziantep FK maçı da 1-0 kaybedildi.

Ankaragücü, sezon öncesindeki kamp döneminde savunmada sorunlar yaşasa da hücum anlamında olumlu bir tablo çizmişti. Sarı-lacivertliler, hazırlık maçlarında; Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ile 3-3 berabere kalırken, golleri; Giorgi Beridze, Atakan Rıvdan Çankaya ve Gboly Ariyibi attı. Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor ile oynanan müsabaka 3-0 sonuçlanırken, goller; Ali Sowe, Frederico Macheda ve Eren Derdiyok’tan geldi. Bir başka Süper Lig ekibi Kayserispor mücadelesi ise 2-2 biterken, golleri Frederico Macheda ve Atakan Rıdvan Çankaya attı.

Ankaragücü, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nin düzenlediği geleneksel kupada, Spor Toto 1. Lig’in başkent temsilcisi Gençlerbirliği’ni 3-0 yenerken, golleri; Tasos, Sinan Osmanoğlu ve Jese Rodriques attı. Oynadığı 4 hazırlık maçında kalesinde 5 gol gören Ankaragücü, o süreçte savunma hattına henüz oyuncu transferini yapmamıştı.

Sarı-lacivertliler, söz konusu müsabakalarda rakip kalelere 11 gol atma başarısı gösterdi.

Dalcı’nın öncelikli tercihi Macheda 

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, Süper Lig’deki Konyaspor ve Gaziantep FK maçlarında aynı 11 ile takımını sahaya sürerken, en uçta da İtalyan forvet Frederico Macheda’yı görevlendirdi. Dalcı; Ali Sowe, Jese Rodriques ve Ariyibi’yi ikinci yarıda hamle oyuncuları olarak kullandı. Başkent temsilcisi, Konyaspor ve Gaziantep FK karşılaşmalarının belli bölümleri dışında taraftarın çok fazla heyecanlandıramazken, geçen sezon takımın en golcü ismi olan Eren Derdiyok, iki maçta da 21 kişilik kadroya alınmadı.

Kocaelispor’dan alınan forvet oyuncusu Mervan Yusuf Yiğit ise pilot takım olan Ankara Demirspor’a verildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme