18 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.51 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.58 ₺
ALTIN 2,492.22 ₺
BTC 63,879.87 $
ETH 3,082.23 $
BİST 9,524.59

Ankaragücü'nde forvet hattında yeniden yapılanma

Ankaragücü 9073
Yayınlama: 26 Ocak 2023 Perşembe 08:23 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde forvet hattında yeniden yapılanma

Spor Toto Süper Lig’in ikinci devresine, Konyaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek giriş yapan  Ankaragücü’nde, ara transfer döneminin yarısı geçilirken ağırlık Beştepe’den giden oyuncular üzerinde yoğunlaşmış durumda.

Sarı-lacivertli ekipte şu ana kadar yerli ve yabancı bazı isimlerle yollar ayrıldı. Ali Sowe dışında verim alınamayan forvet oyuncularının takımdan gönderilişinin ardından, Ankaragücü’nün hücum hattında, yeni bir yapılanma kaçınılmaz görünüyor.

Başkent ekibine sezon başında Las Palmas takımından büyük umutlarla gelen, transferi Dünya’da ve Avrupa’da büyük yankı bulan İspanyol futbolcu Jese Rodriques, Ankaragücü’nden ayrılan ilk isim oldu.

Takıma geç katılması, maç eksikliği ve sakatlığı gibi nedenlerden ötürü beklentilerin uzağında bir performans sergileyen Jese, ailevi gerekçeleri öne sürerek ülkesine döndü. Real Madrid, PSG gibi dev takımlarda görev yapan Jese, başkentte geçirdiği kısa dönemde, Süper Lig’de 14, Türkiye Kupası’nda 2 kez forma giyerken, ligde 2, kupada 3 olmak üzere toplam 5 gol attı. 2 de gol pası verdi.

İTALYAN FORVET FORMAYA VE GOLE UZAK KALDI

Ankaragücü’nün sezon başında Yunanistan Ligi ekiplerinden Panathinaikos’tan transfer ettiği, kariyerinde Manchester United gibi önemli bir kulübün de bulunduğu İtalyan forvet Federico Macheda, hücum bölgesinde beklentileri karşılayamayan bir diğer isim oldu. Sezon başında 11’de tercih edilen ancak kısa süre içinde yerini kaybeden tecrübeli futbolcu hem formaya hem de gole uzak kalınca, gözden iyice düştü. Süper Lig’de 11, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2 maçta görev yapan Macheda, bir kez gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertliler, 31 yaşındaki oyuncuyu Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımı Apoel’e kiraladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Profesyonel Futbol A Takım Futbolcumuz Federico Macheda’nın sezon sonuna kadar geçici transferi konusunda Apoel takımıyla anlaşmaya varılmıştır. Futbolcumuz Federico Macheda’ya başarılar dileriz” ifadeleri kullanıldı.

TECRÜBELİ OYUNCU 22 DAKİKA SÜRE ALABİLDİ

Ankaragücü’ne geride kalan sezonun başında gelen, 1. Lig’deki ilk dönemde attığı gollerle öne çıkıp, takımına şampiyonluk yolunda önemli puanlar kazandıran Eren Derdiyok, ikinci yarıda başlayan düşüşünün önüne geçemedi. Bu sezon da formayı tam anlamıyla unutan deneyimli oyuncu, sadece Beşiktaş ile oynanan lig müsabakasında 22 dakika sahada kalırken, bir kez de Karagümrük müsabakasında kadroya girebildi. Onun dışında teknik ekip tarafından hiç kadroya alınmadı. Başkent ekibinin yönetimi, kısa süre önce kendisiyle yaptığı görüşmenin ardından, sözleşmesinin sonlandırılması konusunda uzlaşı sağladı. 3 ismin ayrılışının ardından arayışlarını hızlandıran Ankaragücü’nde, forvet hattı için düşünülen ilk aday, Adana Demirspor’un gözden çıkardığı, Demokratik Kongolu Britt Assombalonga. 30 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Adana Demirspor forması altında bu sezon 12 maçta görev yaptığı Süper Lig’de 2, 2 maçta forma giydiği Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 4 gol attı. Bir kez de gol pası verdi.

PEPE RRODRİGUES FC CARTAGENA'DA

Ankaragücü’nden ayrılan isimlerden biri olan Pepe Rodrigues’in yeni takımı belli oldu. Sarı-lacivertli ekibe sezon başında Yunanistan’ın Olympiakos takımından kiralık olarak gelen Portekizli orta saha oyuncusu Pepe Rodrigues, sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile feshedilmesinin ardından La Liga 2 ekiplerinden FC Cartagena ile kiralık olarak kontrat yaptı. La Liga’ya yükselmeyi hedefleyen FC Cartagena’nın bu hedefini gerçekleştirmesi durumunda, Portekizli futbolcuyu bonservis ile almayı planladığı belirtiliyor. Ankaragücü’nden daha önce Sinan Osmanoğlu ve Oğuz Ceylan (Çaykur Rizespor), Şahverdi Çetin (FC Dordrecht), Nurullah Arslan, Abdullah Durak ve (Gençlerbirliği) takımdan ayrılmıştı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme