26 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.45 ₺
EURO 34.77 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,442.71 ₺
BTC 64,740.92 $
ETH 3,164.99 $
BİST 9,912.29

Ankaragücü'nde disipline gitmek alışkanlık oldu

Ankaragücü 3541
Yayınlama: 27 Ekim 2022 Perşembe 09:37 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde disipline gitmek alışkanlık oldu

Süper Lig’de 11 hafta geride kalırken, bir maç eksiği ile topladığı 8 puan sonrasında 17. basamakta kalan Ankaragücü’nde, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na gitme alışkanlık haline geldi.

Geride kalan haftalarda saha ve seyirci olayları nedeni ile yüklü miktarda cezalar alan sarı-lacivertliler, 1-1 sona eren Giresunspor maçında, 6 oyuncunun sarı kart görmesi nedeni ile yeni bir yaptırımla karşı karşıya.

Mücadelenin 88. dakikasında oyundan çıkan Emre Kılınç da ‘hakaret’ gerekçesi ile tedbirli olarak PFDK’ya sevk edildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Giresunspor karşılaşmasında, 6 futbolcusunun sarı kart görmesi nedeni ile takım halinde sportmenliğe aykırı hareketinden dolayı Futbol Disiplin Talimatı’nın 40. maddesi uyarınca Ankaragücü’nün PFDK’ya sevkine karar verdi. Karşılaşmada, başkent ekibinden; Gökhan Akkan, Oğuz Ceylan, Taylan Antalyalı, Tolga Ciğerci, Emre Kılınç ve Jese Rodriques sarı kart gören isimler oldu.

Ankaragücü’nün orta alan oyuncusu Emre Kılınç da aynı müsabakadaki “hakareti” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 25 Ekim 2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK’ya gönderildi.  Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi, fiilin ağırlığına göre 2-7 maç arasında cezayı öngörüyor.

Ankaragücü, Süper Lig’in 12. haftasında, Hatayspor ile Eryaman Stadı’nda karşılaşacak.

BLOKLARIN AÇILMAMA NEDENİ GÜVENLİK

Ankaragücü’nün, Giresunspor ile deplasmanda oynadığı maçta, müsabaka için satılan biletlerle, stada giren taraftarlar arasında büyük fark olduğu iddiası kafaları karıştırırken, sarı-lacivertli ekibin basın sözcüsü Hüseyin Aytekin konuya açıklık getirdi.

Aytekin, Giresun Çotanak Spor Kompleksi’nde yer alan stadyumda; A, B ve C bloklarının bulunduğunu hatırlatıp, şu bilgileri verdi:

“Bu bloklarda toplam kapasite bin 300 kişi. Bizim maçımız için öncelikle 650 kişilik blok satışa çıkarıldı. Bu bloktan toplam 167 adet bilet satıldı. Bu blokta satış 400 bilete ulaşsaydı, diğer blokların satışı da başlıyordu. Ancak rakam 400’e ulaşmayınca sadece ilk satışa çıkan 650 kişilik blok biletleri satılmaya devam etti. Yani satılan bilete bakıp, tribünlerin tamamının biletlerinin satıldığı gibi anlam çıkarılmamalı. Bir blok bitmeden, diğer blokların açılmama nedeni ise güvenlik. Yani bizimle en ufak ilgisi yok. Bu konuda kafasında soru işareti olanlara şunu sormak istiyorum. Maç saatine kadar bilet almayı denediler mi acaba? Ben denedim her zaman satışa uygun bilet vardı. Yani maça girmek isteyip, bilet bulamama gibi bir durum söz konusu değildi.”

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme