18 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.53 ₺
EURO 34.90 ₺
STERLIN 40.74 ₺
ALTIN 2,480.90 ₺
BTC 61,385.38 $
ETH 3,005.29 $
BİST 9,530.47

Ankaragücü'nde büyük dayanışma

Ankaragücü 8214
Yayınlama: 17 Şubat 2023 Cuma 08:50 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde büyük dayanışma

Hatay’daki deprem sonrasın b da ail ü esi ile birl yü ikte Ankara’ya gelen İsa Çınar da , alt yapıya alınırken, A takım oyuncuları ile tanışıp antrenmana çıktı.

Ülkemizi derinden sarsan, ardında büyük acılar ve dramlar bırakan deprem felaketinin yaralarını hep birlikte sarmaya çalışıyoruz. Yüzyılın en büyük felaketinin yaşandığı bu günlerde tüm TV kanalları, “Türkiye Tek Yürek” yardım kampanyasını ortak yayınladı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor kulüp başkanlarının yanı sıra, futbolcular, sanatçılar ve televizyon ekranlarının tanınmış isimleri, telefon başına geçip, el ele verip kampanyaya destek oldu. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli olan ve 10 ili etkileyen depremde zarar gören vatandaşlarımıza yardım amaçlı düzenlenen kampanyada toplanan bağış miktarında 115 milyar 146 milyon 528 bin liraya ulaşıldığı, yardım için gönderilen SMS sayısının ise 9 milyonu geçtiği belirtildi. Kampanyaya; siyasetçiler, iş insanları, resmi kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör temsilcileri, sivil toplum örgütleri, spor kulüpleri ve sanatçıların yanı sıra yurt içi ve dışından çok sayıda vatandaş katıldı. Kampanyaya katılan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, kulüp adına 10 milyon liralık bağış yaptı. Alagöz Holding ve Iğdır FK Kulüp Başkanı olan aynı zamanda Ankaragücü yönetiminde yer alan Cantürk Alagöz de kampanyaya 30 milyon lira bağışta bulundu.

KAPTAN ERDEM ÖZGENÇ’TEN 500 BİN TL YARDIM

Ankaragücü’nün 2021- 2022 sezonunda Spor Toto 1. Lig şampiyonluğunu kazandığı kadronun takımın kaptanlığını yapan ve şu an da Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Pendikspor’da forma giyen Erdem Özgenç de kampanyaya katılıp 500 bin TL katkıda bulundu. Etimesgut Belediyespor ve Çaykur Rizespor eski kulüp başkanı Hasan Kartal, kampanyaya 10 milyon TL bağış yaptı. Spor Toto 1. Lig’in başkent temsilcilerinden Ankara Keçiöerngücü’nün başkanı Sedat Tahiroğlu da kampanyaya 500 bin TL yardımda bulunacağını aktardı. MKE Ankaragücü kulübü, depremlerin yaşandığı ilk günden itibaren, afet bölgelerindeki vatandaşlara yardım ulaştırılması konusunda büyük çaba harcıyor. İlk etapta hemen yardım kampanyası düzenleyen, Tandoğan Tesisleri içindeki spor salonunu yardım toplama merkezine dönüştüren sarı-lacivertliler, onlarca TIR’a yüklenen ihtiyaç malzemelerini depremzede vatandaşlara ulaştırdı. Başkent ekibi bölgedeki en önemli sorunlardan biri olan çadır konusunda da çağrıda bulunup, başkentlilerin ve taraftarların bu anlamda duyarlı olmasını istedi. Sarı-lacivertli taraftarlar da hem kulübün destek çağrısına kayıtsız kalmadı hem de kendi aralarında örgütlenip, yardım malzemelerini depremden etkilenen bölgelere götürürken, arama kurtarma çalışmalarına da katıldı.

YENİ TRANSFER İSA BEŞTEPE TESİSLERİ’NDE

Ankaragücü, Hatayspor altyapısında forma giyen ve deprem sonrasında ailesiyle birlikte Ankara’ya gelen genç futbolcu İsa Çınar’ı alt yapı kadrosuna kattı. Kulüp sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Umutları birlikte yeşertiyoruz. Yeni transferimiz İsa Çınar Beştepe Tesislerimizde” ifadeleri kullanıldı. Kahramanmaraş merkezli depremde en büyük hasar gören illerden biri olan Hatay’da yaşayan Çınar ailesi, evlerinin yıkılmasının ardından Ankara’ya gelmiş ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Çubuk’taki yurduna yerleştirilmişti. Kendisiyle yapılan röportajda, babasının “Seni Ankaragücü’ne yazdıracağım” sözlerinin ardından aile ile temasa geçen sarı-lacivertliler, İsa Çınar’ı altyapıya aldı. Ankaragücü’nün Altyapı Koordinatörü Ümit Turmuş ve ailesi birlikte Beştepe’ye gelen İsa Çınar, kulüp başkanı Faruk Koca, yöneticiler ve oyuncularla tanıştı. Takımla birlikte yemek yiyen İsa Çınar, daha sonra A takım oyuncularının arasında idmana çıktı.

ŞANS GETİRSİN DİYEREK ELDİVENLERİNİ VERDİ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, İsa gibi depremden etkilenen diğer çocuklarla ilgili çalışma yürüteceklerini belirtip, alt yapıda çalışan 16 antrenörün bu konuda görevlendirildiğini aktardı. Oyunculardan, Atakan Rıdvan Çankaya, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç ile bir süre sohbet eden İsa Çınar, daha sonra, Hatay’ın plakası olan 31 numaralı formayı giyip, antremana katıldı. Hatayspor alt yapısında kaleci olarak oynayan İsa Çınar, babası gibi futbolu çok sevdiğini ve iyi bir kaleci olmayı hedeflediğini söyledi. Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli kalecisi Gökhan Akkan, eldivenlerini 10 yaşındaki İsa Çınar’a verirken, “Bu eldivenler bana şans getirdi. Umarım bundan sonrasında da sana uğur getirir. Başarılı bir kaleci olur, kariyerinde önemli yerlere gelirsin” temennisinde bulundu. MKE Ankaragücü’nün Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, İsa Çınar’nın yurtta kalan arkadaşları için de ellerinden geleni yapacaklarını belirtip, “Alt yapı hocalarımız Çubuk’taki yurtlara yerleştirilen minik kardeşlerimizin sosyal ve fiziksel gelişimi için gereğini yapacak. İlgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Alt yapıdaki antrenörlerimiz mesailerinin bir kısmını artık orada sürdürecek” diye konuştu.

ŞANS GETİRSİN DİYEREK ELDİVENLERİNİ VERDİ

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, İsa gibi depremden etkilenen diğer çocuklarla ilgili çalışma yürüteceklerini belirtip, alt yapıda çalışan 16 antrenörün bu konuda görevlendirildiğini aktardı. Oyunculardan, Atakan Rıdvan Çankaya, Taylan Antalyalı ve Emre Kılınç ile bir süre sohbet eden İsa Çınar, daha sonra, Hatay’ın plakası olan 31 numaralı formayı giyip, antremana katıldı. Hatayspor alt yapısında kaleci olarak oynayan İsa Çınar, babası gibi futbolu çok sevdiğini ve iyi bir kaleci olmayı hedeflediğini söyledi. Sarı-lacivertli ekibin tecrübeli kalecisi Gökhan Akkan, eldivenlerini 10 yaşındaki İsa Çınar’a verirken, “Bu eldivenler bana şans getirdi. Umarım bundan sonrasında da sana uğur getirir. Başarılı bir kaleci olur, kariyerinde önemli yerlere gelirsin” temennisinde bulundu. Ankaragücü’nün Basın Sözcüsü Hüseyin Aytekin, İsa Çınar’nın yurtta kalan arkadaşları için de ellerinden geleni yapacaklarını belirtip, “Alt yapı hocalarımız Çubuk’taki yurtlara yerleştirilen minik kardeşlerimizin sosyal ve fiziksel gelişimi için gereğini yapacak. İlgili bakanlıklarla görüşüyoruz. Alt yapıdaki antrenörlerimiz mesailerinin bir kısmını artık orada sürdürecek” diye konuştu.

MERVAN YİĞİT IĞDIRSPOR’A KİRALANDI

Ankaragücü’nün, sezon başında Kocaelispor’dan transfer etttiği Mervan Yusuf Yiğit, bir kez daha kiralık olarak gönderildi. Mervan, Temmuz ayında transfer edildikten, İkinci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Ankara Demirspor’a kiralanmıştı. Mervan, mavi-lacivertli takımda oynadığı 23 maçta; 8 gol atarken 5 de gol pası verdi. Ankaragücü, Mervan’ı sezonun geride kalan kısmında 3. Lig ekiplerinden Alagöz Holding Iğdırspor FK’ya kiralık olarak gönderdi. Mervan Yusuf Yiğit, sezonun geride kalan kısmında Alagöz Holding Iğdırspor FK formasını giyecek.

SAHAYA DÖNÜŞ 3 MART'TA

Deprem felaketleri nedeniyle liglerin durdurulması sonrasında belli bir süre izin yapan Ankaragücü, Beştepe Tesisleri’nde yeniden başlayan çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig’de 24. hafta maçlarının, 3-4 Mart günlerinde oynanacağını duyurmuştu. Ankaragücü, yeniden sahalara dönüldüğünde ilk maçını 3 Mart’ta Beşiktaş ile deplasmanda oynayacak.

Sarı-lacivertlilerin, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde, 28 Şubat’ta Trabzonspor ile Eryaman Stadı’nda oynayacağı karşılaşma ileri bir tarihe ertelendi.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme