8 Şubat 2026 Pazar
DOLAR 43.61 ₺
EURO 51.60 ₺
STERLIN 59.46 ₺
G.ALTIN 6,943.53 ₺
BTC 70,335.63 $
ETH 2,055.72 $
BİST 0.00

    Ankaragücü’nde Altyapı Krizi! Maaş İsyanı Sonrası Antrenmanlara Çıkmama Kararı

    Ankaragücü
    Yayınlama: 12 Ocak 2026 Pazartesi 10:43 Editör: Coşkun Aslan

    Ankaragücü’nün 8 altyapı oyuncusuyla sahaya çıktığı ve 24 Erzincanspor’u deplasmanda 2-0 yendiği maçın ardından kulüpte altyapı krizi patlak verdi.

    Ankaragücü’nde Altyapı Krizi! Maaş İsyanı Sonrası Antrenmanlara Çıkmama Kararı

    Ankaragücü’nün, altyapıdan 8 oyuncuyla başladığı maçta 24 Erzincanspor’u deplasmanda 2-0 mağlup etmesi sahada takdir toplarken, karşılaşmanın ardından kulüp içinde ciddi bir kriz gün yüzüne çıktı. Sarı-lacivertli kulübün altyapı antrenörleri ve çalışanları, yaşadıkları mağduriyetlere dikkat çekerek antrenmanlara çıkmama kararı aldıklarını açıkladı.

    5 Aydır Maaş Yok, Temel İhtiyaçlar Karşılanmıyor

    Yayınlanan bildiride, altyapı antrenörleri ve personelleri 5 aydır maaşlarını alamadıklarını, çalışma şartlarında herhangi bir iyileştirme yapılmadığını vurguladı. Açıklamada ayrıca tesislerde doğalgaz, erzak ve benzeri temel ihtiyaçların uzun süredir karşılanmadığı, bu konuda da somut bir gelişme olmayacağının kendilerine bildirildiği ifade edildi.

    Yaşanan ekonomik sıkıntıların artık sürdürülemez boyuta ulaştığı belirtilirken, antrenör ve personellerin antrenmanlara gelecek yol masraflarını dahi karşılayamaz hale geldikleri kaydedildi.

    Pazartesiden İtibaren Antrenmanlara Çıkılmayacak

    Ankaragücü Altyapı Antrenörleri ve Personelleri adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Bugüne kadar tüm olumsuzluklara rağmen görevlerimizi büyük bir özveri ve fedakârlıkla sürdürdük. Ancak çalışma şartlarının uzun süredir iyileştirilmemesi, maaşlarımızın 5 aydır ödenmemesi ve tesislerde temel ihtiyaçların karşılanmaması nedeniyle artık antrenmanlara gelecek yol masraflarını dahi karşılayamayacak duruma gelmiş bulunmaktayız.”

    “Bu şartlar altında, yaşanan mağduriyetin daha fazla derinleşmemesi adına, pazartesi günü itibarıyla altyapı antrenmanlarına çıkmama kararı almak zorunda kaldık.”

    “Zorunlu Bir Karar” Vurgusu

    Açıklamanın devamında alınan kararın tamamen mevcut şartların zorunlu kılmasıyla alındığı vurgulanırken, sürecin en kısa sürede sağlıklı bir şekilde çözüme kavuşması temennisinde bulunuldu.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code
    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html