29 Mart 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.97 ₺
STERLIN 40.96 ₺
ALTIN 2,325.57 ₺
BTC 70,345.53 $
ETH 3,563.21 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

Ankaragücü'nde Afrika ve Almanya açılımı

Ankaragücü 8137
Yayınlama: 28 Eylül 2022 Çarşamba 09:02 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü'nde Afrika ve Almanya açılımı

Ankaragücü Gençlik Geliştirme Programı Teknik Sorumlusu Ümit Turmuş, 2 aylık sürede önemli yol aldıklarını belirtip, alt yapıdaki kaliteyi yükseltmeye çalıştıklarını söyledi.

Turmuş, Sporcu Araştırma Geliştirme Merkezi (SAGEM) projesini ve alt yapıdaki son durumu değerlendirip, şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimiz 2 aylık sürede alt yapıdaki kaliteyi yükseltmeye dönük adımlar attık. Birçok yeni alt yapı ve atletik performans antrenörüyle anlaştık. Almanya’dan Nejat Kabay hocayı getirdik. Alman futbol ekolünü burada uygulayacağız. Elit departmanımızın başında Nejat hoca var. Yıllardır görüştüğüm bir isim. Ekibimizi tamamlayan biri isim. Hasip Ertürk hocamız da Altınordu’daki deneyimlerini bizi aktaracak. Atletik Perforns Birimi kurduk. Arda Ünyay ve Hasan Ege’yi bir üst gruba alıp, kategori yükselttik.”

“Bizim için Almanya bir üs olacak. Şu ana kadar Almanya’dan U-19 takımına gelen 2 oyuncu var. Bunun yanında Afrika bizim için önemli bir kaynak. Oradan Şerif isminde bir Gineli oyuncu geldi.

Lisans işlemleri sürüyor. Uganda Milli takım hocası arkadaşım, bize 2 oyuncu gönderiyor. Biri santrfor, biri oyun kurucu. Uganda Ümit Milli Takımında alt gruplarda oynuyorlar. Agustine bizim için Roland isminde bir oyuncu gönderiyor. Vizesi alındı. Yakın zamanda aramıza katılacak. Hem Almanya hem de Afrika’dan oyuncular gelecek. Yurt içinde de bir çok oyuncuyu deniyoruz. Ankara içinde de ciddi bir aktarım var. Her yaş grubumuza bir çok oyuncu geldi. Bu yolla kısa, orta ve uzun vadeli bir çalışmaya girdik. Yakında okullara ve belediyelere gideceğiz. İlk defa bir eğitim departmanı kurduk. Başına Polat hocamızı getirdik.”
 

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme