25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.57 ₺
EURO 34.96 ₺
STERLIN 40.72 ₺
ALTIN 2,427.01 ₺
BTC 64,240.96 $
ETH 3,141.82 $
BİST 9,722.09

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nden farklı kulvarlarda benzer adımlar

FUTBOL 6639
Yayınlama: 22 Şubat 2023 Çarşamba 09:03 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nden farklı kulvarlarda benzer adımlar

Hem Spor Toto Süper Lig, hem de 1. Lig’de 23 hafta geride kalırken, başkentin iki ekibinde, ikişer kez görev değişimi yaşandı. Sarı-lacivertliler, yeniden sahalara dönüşün olacağı Mart ayında, yoluna takım içinden bir isimle devam edecek.

Futbolda başarısız sonuçların ardından genellikle faturanın kesildiği ilk isimler teknik direktörler olur. Başkentin iki kulvardaki ekipleri, Süper Lig’de Ankaragücü, Spor Toto 1. Lig’de de Gençlerbirliği, bu sezon bu konuda attıkları benzer adımlarla dikkati çekiyor. 2 ayrı ligde, 23 hafta geride kalırken, hem sarı-lacivertliler, hem de kırmızı-siyahlılar ikişer kez teknik adam değişikliğine gitti. Sarı-lacivertliler, yeniden sahalara dönüşün olacağı Mart ayında yoluna takım içinden bir isim olan Sedat Ağçay ile devam edecek.

Yenilenen takım ilk bölümde kazanamadı

Geride kalan sezon Spor Toto 1. Lig’i şampiyon tamamlayıp, bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e dönen Ankaragücü, yeni sezona, takımı zirveye taşıyan isim olan Mustafa Dalcı ile başlasa da bu birliktelik uzun sürmedi. Sarı-lacivertliler, yeni transferlerin katılımı ile girdiği sezonun ilk bölümünde beklentilerin uzağında kaldı. Açılış maçında Konyaspor ile golsüz berabere kalan Ankaragücü, deplasmanda Gaziantep FK’ya 1-0 kaybetti. Bay geçilen haftanın ardından, deplasmanda farklı yitirilen Vavacars Fatih Karagümrük maçı sonrasında, Mustafa Dalcı ile yollar ayrıldı. Dalcı ile çıkılan 3 maçta bir puan alan sarı-lacivertliler, 4. haftayı, Atakaş Hatayspor’un önünde, sondan ikinci basamakta tamamladı. Ankaragücü yönetimi, Dalcı ile yolların ayrılmasının ardından, takımın başına ligin deneyimli teknik adamlarından olan ve Atakaş Hatayspor’daki çıkışı ile dikkati çeken Ömer Erdoğan’ı getirdi.

Ömer Erdoğan ile 22 yıl sonra çeyrek final

Ankaragücü, lig serüveninde taraftarının görmek istediği yerlere geride kalan 23 haftada ulaşamazken, Ziraat Türkiye Kupası’nda başarılı bir grafik çizdi. Sarı-lacivertliler, Ömer Erdoğan yönetiminde kupada 3 maça çıktı. 4 tur mücadelesinde Amed Sportif Faaliyetleri 6-2 ile geçen başkent ekibi, 5. turda Tuzlaspor’u Antalya’da oynanan müsabakada Tuzlaspor’u 2-0’lık sonuçla eledi. Sarı-lacivertliler, son 16 turunda ise Eryaman Stadı’nda karşılaştığı Beşiktaş’ı normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta, penaltı atışları sonucu kupanın dışında bırakıp, çeyrek finale yükseldi. Daha önce bu kupayı 2 kez kazanma başarısı gösteren Ankaragücü, 22 yıl sonra yeniden çeyrek finale çıkarken, Trabzonspor ile eşleşti. Şubat ayının son haftasında oynanması planlanan müsabaka, ülkemizde yaşanan deprem felaketleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Ankaragücü, tek maç üzerinden oynanacak çeyrek finalde rakibini elemesi durumunda, yarı finalde, Galatasaray-Medipol Başakşehir eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Yarı finalin ilk maçı İstanbul, rövanşı Ankara’da olacak.

5 maçlık yenilmezlik serisi yakaladılar

5. haftada, Beşiktaş ile Eryaman Stadı’nda oynanan ve 3-2 kaybedilen maçla birlikte göreve başlayan Erdoğan ve ekibi yönetiminde sarı-lacivertliler, 18 lig müsabakasında; 6 galibiyet ve 3 beraberlik alırken, 9 kez de sahadan yenik ayrıldı. Erdoğan’ın görevde kaldığı 18 maçta 21 puan toplayıp, 1,16 ortalaması ile oynayan başkent temsilcisi, 11. haftada Giresunspor deplasmanında aldığı 1-1’lik beraberliğin ardından oynadığı 4 müsabakada rakiplerine yenilmedi. Sarı-lacivertliler, bu süreçte; içerde Hatayspor’u 4-1, deplasmanda Antalyaspor’u 2-0 yenerken, dış sahada Kasımpaşa, iç sahada da Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Ankaragücü, sezonun en iyi çıkışını yaptığı bu periyotta, puan cetvelinde 11. sıraya kadar yükseldi. 5 haftayı kapsayan yenilmezlik serisi, kimsenin beklemediği biçimde, Eryaman Stadı’nda 2-1 kaybedilen Hangikredi Ümraniyespor maçında sona erdi. Sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarsına Konyaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek iyi bir giriş yaparken, sonraki süreçte iç sahada üst üste kaybedilen Gaziantep FK ve Vavacars Fatih Karagümrük maçları, Beştepe’de yeni bir sürecin başlangıcı oldu. İlk yarıdaki Karagümrük maçının ardından Ankaragücü’nde göreve başlayan Ömer Erdoğan ve ekibi, yine bir Karagümrük maçı sonrası Beştepe’ye veda etti.

22 puanla tehlike hattının hemen üzerinde

Ankaragücü yönetimi, teknik adam konusunda acele etmezken, yapılan fikir alışverişinin sonucunda, uzun zamandır kulüp içinde farklı görevler üstlenen Sedat Ağçay’ı bu göreve getirme kararı aldı. Futbol kariyerini kaptanlığını da yaptığı Ankaragücü’nde tamamlayan Sedat Ağçay, son dönemde teknik ekip içinde yardımcı antrenör olarak görev alıyordu. 23 haftası geride kalan ligde 22 puanla 15. basamakta bulunan Ankaragücü, 24. hafta maçında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak.

Mustafa Dalcı Beştepe’nin iki tarafında

Spor Toto 1. Lig’de sezonun ilk yarısını büyük bir hayal kırıklığı içinde geçiren Gençlerbirliği de benzer bir tabloya sahip. Sezona transfer tahtasını açamadığı için, geçen sezon takımda kalan bazı isimler ve genç oyuncularla Teknik Direktör Metin Diyadin yönetiminde başlayan kırmızı-siyahlılar, 5 haftalık süreçte; 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alıp 5 puan topladı. Başkent ekibi, bu dönemi 5 puanla 12. sırada geçerken, Teknik Direktör Diyadin, özellikle transfer yasağının kaldırılacağı sözü yerine getirilmediği için görevi bıraktı. Sonraki hafta deplasmanda oynanan ve 2-2 biten Denizlispor maçında takımın başında sahaya sorumlu olarak Medet Coşkun çıkarken, bay geçilen haftanın ardından teknik direktörlük görevine Taşkın Aksoy getirildi. Kırmızı-siyahlılar, Aksoy yönetiminde oynadığı 4 müsabakayı (Samsunspor, Keçiörengücü, Adanaspor ve Manisa FK) kaybedince, Beştepe’de bir kez daha teknik adam değişikliği süreci başladı. Yeni Malatyaspor ve Eyüpspor maçlarında, takımı yine Medet Coşkun yönetti. 14. haftadaki Altay maçıyla birlikte, Beştepe’de yeni bir dönem başladı ve Gençlerbirliği’nin yeni teknik direktörü Mustafa Dalcı oldu. Sezona Ankaragücü’nde başlayan Dalcı, Kasım ayı ile birlikte Beştepe’nin diğer ortağı Gençlerbirliği’ne geçiş yapmış oldu.

7 haftalık süreçte hiç puan alamadılar

Mustafa Dalcı’nın göreve başladığı dönemde 7 puanla sondan ikinci sırada duran Gençlerbirliği, Dalcı yönetiminde oynadığı ilk 7 maçta puan alamadı. Sezonun ilk yarısını 7 puanla son basamakta tamamlayan, kırmızı-siyahlılar, ikinci yarı öncesinde transfer tahtasını açarak, takımı baştan aşağı yeniledi. İkinci yarının ilk müsabakasında Altınordu’ya 2-1 kaybeden başkent ekibi, 21. hafta ile birlikte farklı bir tablo çizmeye başladı. Boluspor karşısında aldığı 5-1’lik galibiyet ile lige yeniden bir başlangıç yapan Şimşekler, sonrasında deplasmanda Pendikspor ve iç sahada Göztepe karşılaşmalarını da kazanıp, 3 maçlık galibiyet serisi ile tırmanışa geçti. 16 puana ulaşıp 17. sıraya yerleşen Gençlerbirliği, düşme hattının üzerindeki rakipleri ile olan puan farkını da iyice kapattı. Dalcı yönetiminde Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Kayserispor’a deplasmanda 2-0 yenilip elenen Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında Tuzlaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme