18 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.82 ₺
STERLIN 40.68 ₺
ALTIN 2,486.02 ₺
BTC 61,398.54 $
ETH 2,994.62 $
BİST 9,549.22

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nde hava tersine döndü

FUTBOL 9175
Yayınlama: 8 Şubat 2023 Çarşamba 10:03 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nde hava tersine döndü

Beştepe’nin iki ortağı Ankaragücü ile Gençlerbirliği, iki farklı kulvarda mücadelesini sürdürken, iki takımın son 15 günlük süreçteki performansı, hem havalarını hem de tablodaki yerlerini değiştirdi.

Spor Toto Süper Lig’de ikinci yarıya iyi başlayan, önce Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final vizesi alıp, lig kulvarındaki ilk maçında arabam. com Konyaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Ankaragücü, sonraki dönemde tam bir hayal kırıklığı yaşadı. Dış sahada alınan bu galibiyetle puanını 22’ye çıkaran ve 11. basamağa kadar tırmanan sarı-lacivertliler, kısa sürede sert bir düşüş yaşadı.

3 İSİM GÖREVİ BIRAKTI

Eryaman Stadı’nda, Gazintep FK’ya 2-0 kaybeden Ankaragücü, bir sonraki haftayı bay geçerken, 23. hafta mücadelesinde bu kez yine kendi evinde Fatih Karagümrük’e 2-0 yenildi. Oynadığı 21 maçta 22 puan toplayan başkent ekibi 22 puanda kalırken, 15. basamağa kadar geriledi ve ateş bölgesi sınırına dayandı.

Süper Lig’de düşme hattının son sırasında yer alan Kasımpaşa 22 puana sahip. Tehlike hattının bir basamak üzerindeki Hatayspor ise 23 puanda. Ankaragücü’nde saha içi sonuçlarının olumsuza dönmesinin yanı sıra kulüpte moralleri bozan gelişmeler de yaşandı. Teknik ekipte yer alan yardımcı antrenörlerden Özhan Palut, Beştepe’den ayrılırken, kulüp genel koordinatörü Emre Yıldız da görevi bıraktı.

Kritik önemdeki Fatih Karagümrük müsabakası öncesinde kaptan Tolga Ciğerci, BundesLiga ekiplerinden Hertha Berlin’e transfer olurken, rakip karşısında alınan 2-0’lık yenilgi sonrasında ise Teknik Direktör Ömer Erdoğan, ‘benden buraya kadar’ mesajı ile Beştepe’ye veda etti. Yönetim, ilk etapta takımla ilgili hazırlıkları Sedat Ağçay’ın yürüteceğini açıkladı. Sarı-lacivertliler, ligin 24. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak.

ŞİMŞEKLER SERİ YAKALADI

Mart ayında kuruluşunun 100. yılını kutlayacak olan Gençlerbirliği’nde ise negatif durumun pozitife dönmesinin ve ligde kalma umutlarının yükselmesinin morali hakim. Ligin ilk devresini 7 puanla son sırada geçiren kırmızı-siyahlılar, ikinci yarı öncesinde transfer tahtasını açıp, kadroyu tepeden tırnağa yeniledi.

İkinci yarının ilk haftasında Altınordu’ya kaybeden Şimşekler, sonrasında önemli bir gelişim gösterdi. Ligin güçlü ekiplerinden Dyorex Bolspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla yenen ve 17 maç sonra 3 puanı bir arada gören kırmızı-siyahlılar, ardından play-off grubunun iddialı takımlarından Pendikspor’u deplasmanda 1-0, 23. hafta maçında da son dönemin çıkıştaki takımı Göztepe’yi tek golle devirip, 3 maçta 9 puan topladı.

Puanını 16’ya yükselten Gençlerbirliği, son basamaktan kurtulurken, Denizlispor ve Yeni Malatyaspor averajla geride bıraktı. Ligin ikinci yarısında Gençlerbirliği adına en umut verici gelişme, düşme hattının üzerinde duran ekiplerin, 4 haftalık süreçte minimum puanda kalmaları oldu. İlk devre bitiminde, tehlike sınırının bir basamak üzerindeki rakibinden 11 puan geride olan kırmızı-siyahlılar, yakaladığı seri ile farkı 2 puana düşürdü.

Gençlerbirliği, Spor Toto 1. Lig’in 24. haftasında Tuzlaspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden diğer başken ekibi Keçiörengücü ise ikinci yarıda oynadığı 4 müsabakada; 1 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, bir kez de yenildi. Mor-beyazlılar, son hafta maçında Sakaryaspor’a deplasmanda 2-0 yenildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme