2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.37 ₺
EURO 34.73 ₺
STERLIN 40.62 ₺
ALTIN 2,399.77 ₺
BTC 57,821.99 $
ETH 2,939.02 $
BİST 10,177.17

Ankaragücü-Trabzonspor maçı öncesi öne çıkanlar

AnkaragücüTrabzonspor 3387
Yayınlama: 6 Ocak 2024 Cumartesi 11:10 Kaynak: Haber Merkezi

Son 4 maçınıdan beraberlikle ayrılan Ankaragücü evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

Ankaragücü-Trabzonspor maçı öncesi öne çıkanlar

Trendyol Süper Lig'de heyecan devre arasının ardından kaldığı yerden devam ediyor...

Son 4 maçınıdan beraberlikle ayrılan Ankaragücü evinde Trabzonspor'u ağırlayacak.

17 maçta, 4 galibiyet 8 beraberlik ve 5 de yenilgi yaşayan Ankaragücü 20 puanla ligin 11. basamağında yer alıyor. Ankara temsilcisi bu maçlarda 22 gol atarken, aynı sayıda gole engel olamadı.

Bu sezon çıktığı 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik 5 de yenilgi yaşayan bordo - mavililer, ise topladığı 30 puanla ligin 3. basamağında yer alıyor. Söz konusu maçlarda 31 gol atan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, kalesinde 20 gol gördü ve +11 averaj yakaladı.

Ankaragücü Pendikspor deplasmanından 1-1'lik skorla 1 puanla dönmeyi başarırken Trabzonspor da sahasında konuk ettiği Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı.

Cumartesi günü saatler 19'u gösterdiğinde başlayacak mücadelede hakem Burak Şeker düdük çalacak ve bu maç beIN SPORTS 1 ekranlarından izleyiciyle buluşacak.

Maçtan öne çıkan notlar

Trabzonspor'u konuk ettiği son 13 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Ankaragücü (3B 9M), bu dönemdeki tek galibiyetini kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada aldı (Mayıs 2010; 1-0). 

Trabzonspor'un Süper Lig tarihinde Ankaragücü'nden (41G 19B 16M) daha fazla mağlup ettiği tek rakibi Bursaspor (44). Başkent ekibine rakip olduğu son 12 maçı kaybetmeyen bordo-mavililer (8G 4B), bu rekabette bir tarafın yakaladığı en uzun yenilmezlik serisini devam ettirmeyi hedefliyor. 

Evinde oynadığı son yedi Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Ankaragücü (2G 4B) tek mağlubiyetini 2+ gol yediği tek karşılaşmada alırken (0-4 vs Antalyaspor), diğer altı karşılaşmanın toplamında rakiplerine sadece üç gol izni verdi. 

Süper Lig deplasmanlarındaki son dört maçında üçer gol atan (3G 1B) ve kulüp tarihinin en uzun serisini yakalayan Trabzonspor, lig tarihinde üst üste beş dış saha karşılaşmasında 3+ gol kaydeden ilk takım olmayı hedefliyor.

Bu sezon Süper Lig'de en fazla maçta berabere kalan takım olan Ankaragücü (8), 17'nci maçlar itibarıyla daha fazla beraberliği en son 1984/85'te yaşadı (9). Ligdeki son dört karşılaşmasında rakipleriyle yenişemeyen sarı-lacivertliler, kulüp tarihinin en uzun serisini tekrarlayabilir (toplamda beş kez, en son Ocak Şubat 2010 arasında).

Abdullah Avcı ikinci kez göreve geldikten sonra çıktığı dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (5G 3B) bu karşılaşmayı kazanırsa, Avcı'nın ilk döneminde yaptığı 10 maçlık başlangıç performansını (6G 3B 1M) eşitleyecek. 

Bu sezon Süper Lig'de yediği gollerin en büyük kısmını maçların son 15 dakikalık bölümünde kalesinde gören takım Trabzonspor (%38; 8/21). Ligdeki 22 golünün üçünü bu bölümde atan Ankaragücü ise son 15 golünün sadece birini karşılaşmaların son çeyrek saatlik diliminde kaydetti (Federico Macheda vs Kayserispor).

2023/24 Süper Lig sezonunda iki frikik golü atan iki oyuncu bu maçta karşı karşıya gelecek: Efkan Bekiroğlu & Anastasios Bakasetas. Bakasetas'ın Süper Lig kariyerinde ağlarını Ankaragücü'nden (4) daha fazla havalandırdığı tek rakibi Kayserispor (5). Trabzonspor'a rakip olduğu üç lig maçında gol sevinci yaşayamayan Efkan ise en üst lig kariyerinin en skorer sezonunu geçiriyor (5). 

Bu sezon Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla en fazla gole katkıda bulunan oyuncu olan Paul Onuachu (10; 8 gol & 2 asist), son iki maçında da skora etki etti (1 asist vs İstanbul Başakşehir & 1 gol vs İstanbulspor) ve bu sezon üçüncü kez üç karşılaşmalık seri yakalamayı hedefliyor (Eylül 2023 & Kasım 2023).

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun Süper Lig kariyerinde iç sahada puan kaybetmeden Trabzonspor'dan (2G) daha fazla ağırladığı tek rakibi Kasımpaşa (3G; hükmen galibiyetler hariçTrendyol Süper Lig'de heyecan devre arasının ardından kaldığı yerden devam ediyor... Abdullah Avcı yönetimiyle şampiyonluk sezonundan esintiler sunan Trabzonspor, 19. haftada MKE Ankaragücü deplasmanına konuk oluyor. 

Bu sezon çıktığı 17 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik 5 de yenilgi yaşayan bordo - mavililer, topladığı 30 puanla ligin 3. basamağında yer alıyor. Söz konusu maçlarda 31 gol atan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, kalesinde 20 gol gördü ve +11 averaj yakaladı.

17 maçta, 4 galibiyet 8 beraberlik ve 5 de yenilgi yaşayan MKE Ankaragücü ise 20 puanla ligin 11. basamağında yer alıyor. Ankara temsilcisi bu maçlarda 22 gol atarken, aynı sayıda gole engel olamadı.

Abdullah Avcı'nın ekibinin gol yollarına bakıldığında ise Paul Onuachu ismi öne çıkıyor. 2.01'lik dev forvet, 4'ü kafa golü olmak üzere toplam 7 golle takımın gol yükünü çeken isim konumunda. Belözoğlu'nun ekibinde ise 2'si direkt serbest vuruş golü olmak üzere 5 gol bulan Efkan Bekiroğlu takımının en golcü ismi olarak öne çıkıyor.

Öte yandan Abdullah Avcı ikinci kez göreve geldikten sonra çıktığı dokuz Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor bu karşılaşmayı kazanırsa, Avcı'nın ilk döneminde yaptığı 10 maçlık başlangıç performansını eşitleyecek.

 

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme