5 Mayıs 2024 Pazar
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.65 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,852.34 $
ETH 3,145.35 $
BİST 10,276.88

Ankaragücü'nde flaş yasak gelişmesi

Ankaragücü 4493
Yayınlama: 17 Ocak 2024 Çarşamba 10:17 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ve Kayserispor'un cezasını süresize çevirdiği iddia edilirken Samsunspor ve Adana Demirspor'un cezasını kaldırdı.

Ankaragücü'nde flaş yasak gelişmesi

FIFA'nın transfer yasağı getirdiği Süper Lig kulüplerinden Ankaragücü ve Kayserispor'un cezasını süresize çevirdiği iddia edilirken Samsunspor ve Adana Demirspor'un cezasını kaldırdı.

Trendyol Süper Lig'de mücadele eden bazı kulüplere FIFA tarafından transfer yasağı getirildi. Bazı kulüplere verilen ceza kaldırılırken Trendyol 1. Lig takımı Ümraniyespor'un da 3 dönem transfer yasağı aldığı bildirildi.

İki kulübe süresiz transfer yasağı!

FIFA, daha önce bildirilen listede 3 dönem transfer yasağı alan Ankaragücü ve Kayserispor kulüplerinin cezalarında değişikliğe gidildi. FIFA, Ankaragücü ve Kayserispor'un transfer yasağını süresize çevrildiğini açıkladı.

Adana Demirspor ve Samsunspor'un cezaları kalktı

FIFA'nın transfer yasağı getirilen kulüpleri açıkladığı listede Adana Demirspor ve Samsunspor da yer almıştı. Adana temsilcisinin 3 dönem, Samsun'un ise 2 dönem transfer yasağı aldığı belirtilmişti. Bu iki kulübe verilen cezalar kaldırıldı.

Kayseri Thiam'ı sattı, yetmedi

FIFA'nın transfer yasağı getirdiği kulüpler arasında bulunan Kayserispor, en önemli futbolcularından Thiam'ı Pendikspor'a gönderdi. Transferden 1.25 milyon Euro kazanan Kayserispor, buna rağmen transfer yasağını açamadı.

Süresiz transfer yasağının farkı nedir?

Ankaragücü ve Kayserispor'un 3 dönemlik transfer yasakları süresiz olarak güncellendi. Bu iki durum arasındaki fark şu şekilde açıklanabilir:

Dönemlik transfer yasaklarında kulüp ödenmesi gereken parayı ödeyemese bile dönem sonunda FIFA tarafından değerlendirilmeye alınır ve yasağın devamı hakkında karar verilir.

Süresiz transfer yasağında ise kulüp söz konusu borcu ödeyene kadar değerlendirilme yapılmaz ve transfer yasağı kalkmaz.

Kaynak: Ajansspor

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme