4 Mayıs 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.34 ₺
EURO 34.88 ₺
STERLIN 40.54 ₺
ALTIN 2,393.53 ₺
BTC 63,835.65 $
ETH 3,131.28 $
BİST 10,276.88

Ankaragücü deplasman hasretini dindirmek için oynayacak

Ankaragücü 3516
Yayınlama: 1 Nisan 2024 Pazartesi 09:56 Kaynak: Haber Merkezi

Ligde zorlu günler geçiren Ankaragücü milli maç arası sonrası Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Ankaragücü deplasman hasretini dindirmek için oynayacak

Ligde zorlu günler geçiren Ankaragücü milli maç arası sonrası Antalyaspor ile deplasmanda karşılaşacak.

Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı, hakem Çağdaş Altay yönetecek.

Ankaragücü, son maçta galibiyet elde etti ve düşme hattının 2 puan önünde 14. sırada yer alıyor.

Antalyaspor ise Beşiktaş'ı yendi ve 8. sırada bulunuyor. Ankaragücü deplasmanda galibiyet hasreti yaşıyor ve son 4 maçını kaybetti. İki efsane futbolcu Emre Belözoğlu ve Sergen Yalçın ise ikinci kez teknik direktörlük kariyerlerinde rakip olacak.

Lige verilen milli aradan önce 7 maçlık galibiyet hasretini 2-1'lik Başakşehir karşılaşmasında sonlandıran Ankaragücü, haftaya 33 puanla düşme hattının 2 puan önünde 14. sırada girdi.

Teknik direktör Emre Belözoğlu yönetimindeki sarı-lacivertliler, bu karşılaşmanın hazırlıkları için Antalya'ya 4 gün önce giderek Belek'te kamp yaptı.

Sergen Yalçın yönetiminde Avrupa kupalarına katılım mücadelesi veren Bitexen Antalyaspor ise 4. sıradaki Beşiktaş'ın 5 puan gerisinde 41 puanla 8. sırada bulunuyor.

Son maçında Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 yenen Akdeniz temsilcisi, sezonun ilk yarısında rakibini Ankara'da 4-0 mağlup etmişti.

Deplasmanda 7 maçtır kazanamıyor

Ankaragücü, 4 ayı aşkın bir süredir deplasmanda galip gelemiyor.

Ligdeki son dış saha galibiyetini 25 Kasım'da Gaziantep FK karşısında 1-0'lık sonuçla alan Ankaragücü, daha sonra oynadığı 7 deplasman maçında 4 yenilgi, 3 beraberlik yaşadı.
Ankara temsilcisi, deplasmanda oynadığı son 4 Süper Lig maçında sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Üst üste kazanmaya hasret

Ankaragücü, Süper Lig'de üst üste 2 maç kazanmaya hasret kaldı.Süper Lig'de son olarak üst üste 2 maçı Mart 2021'de kazanan Ankaragücü, 2021-2022 sezonunu 1. Lig'de geçirdi.

2022-2023'te deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor'un maçları dışında üst üste 2 galibiyet alamayan başkent ekibi, taraftarına üst üste 6 puan sevincini henüz bu yıl da yaşatamadı.

Emre Belözoğlu'nun takımı, Antalyaspor'u yenmesi durumunda Süper Lig'de 3 yıl sonra üst üste 2 kez galip gelmiş olacak.

İki efsane ikinci kez rakip olacak

Aktif futbolculuk dönemlerinde Türk futbolunun iki efsanesi olan Emre Belözoğlu ve Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerlerinde birbirlerine ikinci kez rakip olacak.

Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'nda aynı formayı terleten iki isim, teknik direktörlük kariyerlerinde ise daha önce sadece bir defa karşılaştı.

Emre Belözoğlu, Başakşehir'i çalıştırdığı dönemde Beşiktaş'ın başında bulunan Sergen Yalçın'ın takımını 15 Ekim 2021'deki maçta 3-2 mağlup etmişti.

Sergen Yalçın, bu maçta cezası nedeniyle kulübede yer alamamıştı.

İki teknik adam kariyerlerinde ilk kez kulübede yer aldıkları bir maçta birbirlerine Antalyaspor-Ankaragücü maçında rakip olacak.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme