25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.49 ₺
EURO 34.96 ₺
STERLIN 40.78 ₺
ALTIN 2,430.01 ₺
BTC 63,516.24 $
ETH 3,086.34 $
BİST 9,808.74

Ankaragücü ara öncesi zorlu mücadelede; Rakip Trabzonspor

Ankaragücü 3283
Yayınlama: 11 Kasım 2022 Cuma 09:19 Kaynak: Haber Merkezi

Ankaragücü ara öncesi zorlu mücadelede; Rakip Trabzonspor

Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası nedeniyle uzun bir boşluk yaşanacak. Ligde son 3 maçtır yenilmeyen, Ziraat Türkiye Kupası’nda da 4. turu farklı skorla geçen Ankaragücü, kazanmakta sıkıntı yaşayan Trabzonspor'a karşı mücadele verecek.

Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 14. haftasının açılış gününde, zirve yarışında iddiasını sürdürme hedefindeki Trabzonspor ile karşılaşacak. Eryaman Stadı’nda bugün saat 20.00’de başlayacak müsabakayı, hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan, Ankaragücü’nün kendi evinde oynadığı ve 3-2 kaybettiği Beşiktaş maçını da yönetmiş, kararları ile sarı-lacivertli ekibin büyük tepkisini çekmişti. Katar’da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası nedeniyle lige yaklaşık 5 gün ara verilecek. Uzun boşluk öncesindeki bu karşılaşma iki taraf için de büyük önemde. Ligde son 3 maçtır yenilmeyip 5 puan toplayan, Ziraat Türkiye Kupası’nda da turu farklı skorla geçen sarı-lacivertliler, kazanmakta sıkıntı yaşadığı rakibine karşı mücadele verecek. Başkent ekibi bugünkü müsabaka öncesinde 12 puanla 14. basamakta. Son şampiyon Trabzonspor ise 22 puanla 7. sırada. Ankaragücü, son maçında Kasımpaşa ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken, Trabzonspor kendi evinde 2-0 öne geçtiği mücadelede Konyaspor’a 2-2’lik skorla takıldı.

Ankaragücü’nde Marlon Xaiver sakatlığı nedeni ile forma giyemeyecek. Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın kupadaki rotasyonlu kadronun ardından lig maçında yeniden diğer oyunculara şans vermesi bekleniyor. MKE Ankaragücü, aranın ardından 14. hafta maçını 25 Aralık’ta deplasmanda Antalyaspor ile oynayacak. Trabzonspor ise kendi sahasında Fenerbahçe ile karşılaşacak.

İKİLİ REKABETTE ÜSTÜNLÜK RAKİPTEN YANA

2 takım bugüne kadar farklı kulvarlarda 83 kez karşılaştı. Ankaragücü 20 kez kazanırken, Trabzonspor 41 kez galip geldi. 22 müsabaka ise berabere sonuçlandı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetlerin 15’ini iç sahada elde etti.

Trabzonspor ile oynadığı son 16 Süper Lig maçının sadece birini kazanan Ankaragücü (4 beraberlik - 11 yenilgi), rakibine karşı bu rekabetteki en uzun galibiyet hasretini yaşıyor. (10 maç)
Ankaragücü deplasmanında çıktığı son 12 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Trabzonspor (9 galibiyet - 2 beraberlik) bu yenilgiyi rakip fileleri havalandıramadığı tek karşılaşmada aldı. (Mayıs 2010 - 0-1)

Sezona “son şampiyon” unvanıyla giren takımlara rakip olduğu son 20 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Ankaragücü (5 beraberlik - 14 yenilgi) tek galibiyetini 2019/2020 sezonunda konuk ettiği Galatasaray’ı 1-0 yenerek aldı.

Abdullah Avcı göreve geldiğinden bu yana Süper Lig’e o sezon yükselen takımlarla oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyen (11 galibiyet - 3 beraberlik) ve son 4 karşılaşmayı kazanan Trabzonspor, ligin yeni ekiplerine karşı daha uzun bir seriyi en son Ocak 2010-Mayıs 2011 arasındaki 9 maçlık süreçte yaşadı. (Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde)

ERDOĞAN YÖNETİMİNDE GOL SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Sezonun ilk haftasında konuk ettiği Konyaspor maçından (0-0) bu yana oynadığı tüm Süper Lig karşılaşmalarında gol yiyen Ankaragücü (11 maç 20 gol), Teknik Direktör Ömer Erdoğan göreve geldiğinden bu yana sadece evinde 3-0 kaybettiği Fenerbahçe maçında rakip fileleri havalandıramadı (9 maç 14 gol)

Süper Lig’de çıktığı son 13 deplasman maçında üst üste iki kez aynı sonuçla sahadan ayrılmayan Trabzonspor (5 galibiyet - 4 beraberlik - 4 yenilgi) son ziyaretinde Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Bordo-mavili ekibin Abdullah Avcı yönetiminde dış sahada 2 üzeri beraberlik serisi yaşadığı tek süreç, 2020/21 sezonunun son 6 deplasman maçı.

Ankaragücü forması giyen Emre Kılınç, Süper Lig kariyerinde iki gol attığı tek maçı Trabzonspor’a karşı oynadı (Eylül 2021’de Galatasaray formasıyla)

Trabzonspor’de cezalı olduğu için bugün oynayamayacak olan Anastasios Bakasetas’ın Süper Lig kariyerinde Ankaragücü’den (4) daha fazla gol attığı tek takım Kayserispor (5) Yunan oyuncu bu 4 golün tamamını Alanyaspor forması giyerken kaydetti.

Yine cezası nedeniyle bugün forma giyemeyecek olan Trezeguet’nin gol attığı son iki Süper Lig maçından beraberlikle ayrılan Trabzonspor (Konyaspor - Beşiktaş) Mısırlı oyuncunun fileleri havalandırdığı ilk iki karşılaşmada puan kaybetmemişti (Gaziantep FK - Ümraniyespor)
Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın Süper Lig kariyerinde mağlup edemediği meslektaşları arasında en fazla karşılaştığı iki isimden biri Abdullah Avcı (4, Francesco Farioli ile birlikte)
Ankaragücü’nde en golcü isim 4 gol atan Giorgi Beridze. Ali Sowe de kendisini 3 golle izliyor. Maça Ankaragücü taraftarının yoğun ilgi gösterdiği satışa çıkan tüm biletlerin tükendiği belirtildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme