20 Nisan 2024 Cumartesi
ads
DOLAR 32.50 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.24 ₺
ALTIN 2,498.11 ₺
BTC 63,732.90 $
ETH 3,055.26 $
BİST 9,693.46

Ankara futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda farklı hedefler peşinde

GÜNCEL 5881
Yayınlama: 23 Şubat 2023 Perşembe 08:32 Kaynak: Haber Merkezi

Ankara futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda farklı hedefler peşinde

Efeler Voleybol Ligi’nde Halkbank ve Ziraat Bankkart şampiyonluk mücadelesi veriyor. Basketbolda Türk Telekom, lig ve Avrupa’da iddialı konumda. Futbolda ise Ankaragücü ve Gençlerbirliği, tehlikeli bölgeden uzak durma uğraşında.

Ülkemizde yaşanan ve yüzyılın felaketi olarak nitelenen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle sportif faaliyetler durdurulurken, federasyonlar yeniden spor alanlarına dönüşle ile ilgili takvim çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu, ertelenen lig müsabakalarının Şubat ayının sonunda oynanacağını açıklarken, fikstürün, Mart ayı ile birlikte, kaldığı yerden ve liglerden çekilen takımlarla ilgili alınan kararlar doğrultusunda devam edeceğini duyurdu. Diğer federasyonlar da hem kulüplerin çekilme yönündeki taleplerini hem de maç takvimlerinin nasıl olacağı ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. Başkentin, futbol, basketbol, voleybol ve hentbol branşındaki temsilcileri, yarıştıkları kulvarlarda kendi hedeflerini gerçekleştirme çabasında. Efeler Voleybol Ligi’nde Halkbank ve Ziraat Bankkart, şampiyonluk mücadelesi veriyor. Basketbolda Türk Telekom hem lig hem de Avrupa’da iddialı konumda. Futbolda ise Ankaragücü ve Gençlerbirliği tehlikeli bölgeden uzak durma uğraşında.

İKİ TAKIM SINIR HATTINDA FOMGET GRUBUNDA LİDER

Futbol üst liglerinde erkeklerde 8 kadınlarda ise 1 takım başkent adına yarışıyor. Spor Toto Süper Lig’deki tek başkent temsilcisi konumundaki MKE Ankaragücü, geride kalan 23 haftada ortaya koyduğu performansla taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Bu süreçte 21 maça çıkan sarı-lacivertliler; 6 galibiyet ve 4 beraberlik alıp, 11 kez yenilirken, 22 puan topladı. Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor’un çekildiği ligde tehlike hattının bir basamak üzerinde duran MKE Ankaragücü, ligde beklentilerin uzağında kalırken, Ziraat Türkiye Kupası’ndaki çıkışı ile taraftarın tepkisini biraz olsun azalttı. 22 yıl sonra bu kulvarda çeyrek finale kalan sarı-lacivertliler, yarı final vizesi için Trabzonspor ile Ankara’da karşılaşacak. Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden ekiplerden Gençlerbirliği kümeye tutunma, Ankara Keçiörengücü ise play-off yarışına kalma uğraşı içinde. Ligin ilk yarısını 7 puanla dipte tamamlayan, son 3 maçını kazanıp yeni bir başlangıç yapan Gençlerbirliği, 22 hafta sonunda topladığı 16 puanla, düşme hattının içinde yer alıyor. 22 maçta 37 puan alan Keçiörengücü ise 6. basamakta. Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden Yeni Malatyaspor ve Adanaspor da deprem nedeniyle ligden çekildi. TFF 2. Lig kulvarındaki başkent ekiplerinden Beyaz Gruptaki Ankaraspor, 12., Kırmızı Grup’taki Ankara Demirspor 7., Etimesgut Belediyespor ise 11. sırada. TFF 3. Lig Birinci Grup’ta yer alan Hacettepe 1945 Spor Kulübü 8., Üçüncü Grup’taki Güneş Holding Çankaya FK ise üçüncü basamakta mücadelesini sürdürüyor. Kadınlar Futbol Süper Ligi’nde mücadele eden Ankara Büyükşehir Belediye FOMGET SK ise grubunda lider durumda. B Grubu’nda, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da aralarında bulunduğu takımlarla mücadele eden FOMGET, oynadığı 15 maçta 14 galibiyet ve bir beraberlik alırken, hiç yenilmedi. 43 puanla zirvede bulunan FOMGET, sezon sonunda şampiyonluk kupasını Ankara’ya getirmeyi hedefliyor.

AVRUPA ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE ÇEYREK FİNALDE

Erkekler Voleybol Ligi’nin en çok şampiyonluk yaşayan ekiplerinden olan Halkbank, bu sezon hem lig hem de Avrupa’da iddiasını güçlü şekilde sürdürüyor. Ligde, geride kalan 18 haftada, 17 kez kazanan mavi-beyazlılar, lider durumda. Halkbank bu süreçte tek yenilgisini, şampiyonluk yolundaki en büyük rakiplerinden biri konumundaki Ziraat Bankkart’tan aldı. Başkent temsilcisi, CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarını lider olarak tamamladı ve doğrudan çeyrek final vizesi aldı. Mavi-beyazlılar, filenin kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunun çeyrek finalinde, İtalyan ekibi Lube Civitavona ile karşılaşacak. İlk maç 7 Mart’ta Ankara’da, rövanş ise 15 Mart’ta İtalya’da oynanacak. Lider Halkbank’ın ligdeki yakın takipçisi ve son iki sezonun şampiyonu Ziraat Bankkart ise 18 haftada elde ettiği 16 galibiyetle ikinci sırada. Lidere, ligdeki tek yenilgiyi tattıran kırmızı-beyazlılar, Fenerbahçe ve Develi Belediye maçlarında rakiplerine kaybetti. CEV Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde grup maçlarını üçüncü sırada tamamlayan ve çeyrek final öncesinde play-off turu oynama hakkı elde eden Ziraat Bankkart, CEV kararı ile tek maç üzerinden oynatılan bu turda, Alman rakibi Berlin Vollys’e deplasmanda 3-2 yenildi ve Avrupa defterini kapattı. Ligde mücadele eden diğer başkent ekibi Spor Toto ise geride kalan 18 hafta sonunda, 9. sırada. Efeler Voleybol Ligi’nde normal sezonu ilk 4 sırada tamamlayacak takımlar, lig şampiyonunun ve Avrupa kupalarına katılacak ekiplerin belirleneceği playoff birinci tur maçlarını oynayacak. Sultanlar Voleybol Ligi’nde mücadele eden başkent ekipleri ise alt sıralarda yer alıyor. PTT, 10. basamakta mücadelesini sürdürürken, Sigorta Shop, düşme hattının bir basamak üzerinde 12. durumda. İlbank ise ligin son sırasında.

TÜRK TELEKOM İKİ ARENADA İKİNCİ BASAMAKTA

Türkiye Sigorta Erkekler Basketbol Süper Ligi’nin tek başkent temsilcisi Türk Telekom, hem lig hem de Avrupa arenasında bu sezon istikrarlı ve iddialı bir tablo çiziyor. Ligde geride kalan 18 haftada, 15 kez kazanan mavi-beyazlılar, bir galibiyet eksiği ile lider Fenerbahçe Beko’nun gerisinde yarışı ikinci sırada sürdürüyor. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka gibi ligin iddialı takımlarını yenen mavi-beyazlılar, Bursaspor, Galatasaray ve Yukatel Merkez Efendi Belediye’ye kaybetti. Eurocup’ta ülkemizi temsil eden mavi-beyazlılar, bu platformda da ikinci basamakta. B Grubu’nda yer alan ve oynadığı 14 maçta, 10 galibiyet alan Türk Telekom, liderlik koltuğunda oturan İspanyol ekibi Grand Canaria’yı takip ediyor. A ve B Gruplarında 8’er takımın bir üst tura yükseleceği kupada, başkent ekibi 15. hafta maçında Yunanistan ekibi Promitheas ile 7 Mart’ta Ankara’da karşı karşıya gelecek. Türk Telekom, Süper Lig’in 19. haftasında ise kendi evinde Onvo Büyükçekmece Basketbol ile karşılaşacak. Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde ise Ankara’yı 4 takım temsil ediyor. Ligde 18 hafta geride kalırken, liderlik koltuğunda ÇBK Mersin Yenişehir Belediye var. Başkent ekiplerinden Nesibe Aydın SK 4., Botaş 5., Çankaya Üniversitesi 7. sırada ve play-off potasının içinde. 10. basamaktaki OGM Ormanspor ise play-off’a girme çabası veriyor.

HENTBOL EKİPLERİ ZİRVE İDDİASININ UZAĞINDALAR

Türkiye Hentbol Süper Liglerinde ise Ankara 3 takımla yer alıyor. Kadınlar Hentbol Süper Ligi’nin tek başkent temsilcisi Yenimahalle Belediye, 14 maçta topladığı 11 puanla 6. sırada. Erkekler Süper Ligi’ndeki ekiplerden Spor Toto, 15 maç sonunda aldığı 17 puanla 5., MKE Ankaragücü Mamak Belediye ise 9 puanla 9. basamakta. Türkiye Hentbol Federasyonu, Erkekler Süper Ligi’nde sezona, Hatay’daki depremde hayatını kaybeden, Hatay BŞB ve A Milli Takımın kaptanı Cemal Kütahya’nın ismini verirken, depremden etkilenen bölgelerdeki takımların ligden çekilme usulünü belirledi. Hentbol Federasyonu yönetim kurulunun aldığı karar doğrultusunda; takımlar ligden çekilmeleri halinde, tüm hakları saklı kalmak üzere bir sonraki sezon lige devam edebilecek. Bu amaçla kulüplere 1 Mart 2023 tarihine kadar başvuru süresi verildi. Yönetim kurulu ayrıca, liglerden çekilen takımların sporcu ve antrenörlerinin başka bir spor kulübüne, başvuruları halinde 15 Mart 2023 tarihine kadar geçici transfer hakkı tanıdı.

İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme