19 Nisan 2024 Cuma
ads
DOLAR 32.58 ₺
EURO 34.71 ₺
STERLIN 40.51 ₺
ALTIN 2,486.81 ₺
BTC 62,989.51 $
ETH 3,052.50 $
BİST 9,524.59

Altınordu'da futbolcu-teknik direktör dönemi

Altınordu 3374
Yayınlama: 14 Aralık 2022 Çarşamba 23:54 Kaynak: Haber Merkezi

Altınordu'da futbolcu-teknik direktör dönemi

Ufuk Kahraman ile yollarını ayıran Altınordu'da yeni teknik direktör belli oldu. İzmir ekibinde futbolcu - hoca modeli uygulanacak.

Spor Toto 1. Lig takımı Altınordu'da yeni teknik direktör belli oldu. Ufuk Kahraman ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran İzmir temsilcisinde golcü futbolcu Ahmet İlhan Özek, futbolcu - hoca olarak göreve getirildi. Altınordu'da yeni dönemde Ahmet İlhan ile birlikte Volkan Çırak olacak. 

Nuri Şahin de böyle başlamıştı

Antalyaspor'da teknik direktörlük görevini sürdüren Nuri Şahin, 1.5 sezon önce Ersun Yanal'ın ardından futbolcu - hoca olarak görev almış ve sonrasında birinci adam olmuştu. 

Aykut Kocaman da böyle başladı

Öte yandan; futbolcu - hoca modeli ilk kez İstanbulspor'da Aykut Kocaman ile başlamış, sonrasında Yusuf Şimşek - Turgutluspor ve Erkan Zengin- Karagümrük ile devam etmişti. 

Hüseyin Eroğlu'dan sonra ilk hoca sezonu tamamlayamadı

2012/13 sezonunda Altınordu'nun başına geçerek, 2021/22 sezonuna kadar İzmir ekibini yöneten Hüseyin Eroğlu ile yollar Mayıs ayında ayrılmıştı. Türk futbolundaki genel anlayışın tersine bir teknik adamla 10 yıl geçiren Altınordu, Ufuk Kahraman ile aynı istikrarı gösteremedi. Kahraman, göreve geldikten 7 ay sonra gönderildi.

Altınordu, Ufuk Kahraman ile yollarını ayırdı

Kırmızı-lacivertli kulüpten yapılan yazılı açıklamada, "Her iki isme de kulübümüze bugüne kadar vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür eder, kariyerlerinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

16 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 10 yenilgi

Altınordu bu sezon teknik patron Ufuk Kahraman önderliğinde çıktığı 16 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik, 10 yenilgi alarak 12 puan topladı.

Kan değişimine ihtiyaç oldu

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ayrılıkla ilgili olarak "Ufuk hoca, eski teknik direktörümüz Hüseyin Eroğlu’nun ekibinde çok başarılı işler yaptı ve takımımızın kazanmış olduğu bir çok başarıda onun da payı vardı. Geçmişte birçok başarılı işlere imza attı. Ligde son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından bir kan değişimine ihtiyaç oldu.

Böylesi bir ayrılık gerçekleşti

Şu anda böylesi bir ayrılık gerçekleşti. Cüneyt Yis hocamız ile de yollarımızı ayırıyoruz. Bu ayrılık bir dönemsel ayrılıktır. İlerleyen periyotlarda hem Ufuk hoca hem de Cüneyt Yis hocalarımız ile farklı birliktelikler olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Altınordu'nun ligdeki durumu

TFF 1. Lig'de son 7 haftadır kazanamayan Altınordu, 17 haftalık süreçte; 3 galibiyet, 3 beraberlik ile 10 yenilgi elde etti ve 12 puanla 17. sırada ateş hattında yer aldı.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme