25 Nisan 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.57 ₺
EURO 35.02 ₺
STERLIN 40.64 ₺
ALTIN 2,421.37 ₺
BTC 64,063.90 $
ETH 3,127.40 $
BİST 9,722.09

Altay'a darbe üstüne darbe

Altay 4219
Yayınlama: 28 Aralık 2022 Çarşamba 16:23 Kaynak: Haber Merkezi

Altay'a darbe üstüne darbe

TFF 1. Lig'de ekonomik sorunlar Altay'ın peşini bırakmıyor. İzmir'in siyah beyazlı ekibi, transfer yasağı nedeniyle altyapıdan yetişen ve sözleşmesi devam eden futbolcularıyla sezona devam ediyor.  Ancak 3 futbolcu, maaşlarını alamadığı gerekçesiyle Altay'a ihtar çekti.

İsveçli stoper Eric Björkander, İranlı sol bek Mohammad Naderi ve sağ bek Tolga Ünlü, alacaklarını tahsil etmek için kulübe ihtarname yolladı. 

Marco Paixao, FIFA'ya gitmeyi düşünüyor

Yönetim geçtiğimiz günlerde Björkander'e bir miktar ödeme yaptı. Bu 3 oyuncunun yanı sıra Portekizli golcü Marco Paixao'nun da FIFA'ya gitmeyi düşündüğü öğrenildi. 

Yönetim acil kaynak arayışında

Ekonomik koşullar nedeniyle zor günler geçiren yönetim, oyuncuların ocak ayınhda serbest kalmaması için kaynak arayışında. 

2 Ocak'a kadar ödeme yapılması gerekiyor

2 Ocak'taki Antalya kampına kadar ödeme yapılmazsa futbolcular istediği kulübe imza atma hakkını kazanacak. Yabancı oyuncular 15 gün, yerli futbolcular ise 30 gün ödeme yapılmazsa serbest kalma hakkı kazanıyor.

Altay'ın 3 puanı silindi

Türkiye Futbol Federasyonu, ekonomik kriterleri yerine getiremediği gerekçesiyle Altay'a 3 puan silme cezası verdi. İzmir kulübünün Tahkim Kurulu'na başvuruda bulunma hakkı bulunuyor. Tahkim kararı onaylarsa Altay'ın 21 olan puan 18'e düşecek.

İlk yarıda 21 puan topladı

İzmir ekibi, çok kötü başladığı sezonda Sinan Kaloğlu yönetiminde toplanmış ve aldığı puanlarla küme düşme bölge hattında çıkmıştı. Altay, 19 takımlı ligde topladığı 21 puanla 12. sırada yer alıyor. Ancak puan silme ve oyuncuların gitmesi durumunda ikinci yarı siyah beyazlılar için çok zor geçecek gibi gözüküyor.

Kadın futbol takımı ligden çekildi

İzmir'in siyah beyazlıları, Göztepe ile oynadığı maçta çıkan olaylar nedeniyle hükmen yenik ilan edilmişti. Altay'ın kadın futbol takımı ekonomik zorluklar nedeniyle ligden çekildiğini açıklamıştı. 

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme