29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.53 ₺
EURO 34.81 ₺
STERLIN 40.39 ₺
ALTIN 2,445.22 ₺
BTC 63,665.17 $
ETH 3,307.55 $
BİST 9,915.62

Altay Bayındır Manchester United'in ilki oldu

FUTBOL 4037
Yayınlama: 1 Eylül 2023 Cuma 14:08 Kaynak: Haber Merkezi

Altay Bayındır Manchester United'in ilki oldu

Dünya devi Manchester United, Fenerbahçe'nin kalecisi Altay Bayındır'ı transfer ettiğini açıkladı. 

Fenerbahçe, Altay Bayındır için Manchester United 5 milyon euro bonservis öderken sonraki satıştan %20 pay, satış bedelinin 10 milyon Euro’yu geçmesi halinde ayrıca 1 milyon Euro pay olacak şekilde anlaşma sağlandığını açıkladı. Altay da Manchester United ile 4+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Altay Bayındır Manchester United'in ilk Türk futbolcusu oldu.

ALTAY'DAN AÇIKLAMA

Manchester United'ın yeni kalecisi Altay Bayındır,  kulüp sitesine açıklamada bulundu. Altay, ' Manchester United'a gelmek ve bu inanılmaz kulübü temsil eden ilk Türk oyuncu olmak büyük bir onur. Başarıya dair bir tutkum var ve bu özel oyuncu grubuyla hedeflerimize ulaşmak için her şeyimi vereceğim. Böylesine deneyimli bir ekiple çalışmak için sabırsızlanıyorum. ifadelerini kullandı.

ALİ KOÇ'TAN ALTAY BAYINDIR DETAYI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Altay'ın Manchester United'a transferinin ardından yaptığı açıklama ile Altay'ın fedakarlığını  anlattı. Ali Koç, ' 21 yaşında Fenerbahçe'nin kalesini teslim ettik. O zaman da şaşırmışlardı. Kısa bir sürede de Fenerbahçe'de kaptan oldu. Biz Altay'la vaktinde anlaşamadık, pazarlıklar sürdüğü için değil 'Nasılsa bizim evladımız, orta yol buluruz' diye. Ocak ayından sonra Altay serbest transfer yapabilecek oyuncu konumuna gelmişti. Doğal olarak da teklifler geldi. Elini kolunu sallayarak başka bir kulübe gitmesi için yolu tamamen açıktı. Manchester United'dan çok büyük teklif geldi ama serbest durumda olduğu için Fenerbahçe'yi ilgilendiren bir durum yoktu. Altay, hiçbir mecburiyeti olmadan Fenerbahçe ile sözleşmesini uzattı. Bir kaleci için yaşı hala çok genç. Hem ülkemizi hem fenerbahçe'yi yurt dışında temsil edecek Allah yardımcısı olsun' dedi.

MANCHESTER FUTBOL DİREKTÖRÜNDEN ALTAY'A ÖVGÜ

Manchester United Futbol Direktörü John Murtough sözleşmelerin imzalanmasından sonra Altay'a övgüde bulundu. Murtough; ‘Altay kadromuza mükemmel bir katkı sağlayacak ve zaten güçlü olan tecrübeli kaleciler grubumuza daha da kalite katacak. Güçlü olan bir Avrupa liginde istikrarlı bir şekilde üst düzey performans sergileyen Altay, bu sezon ve sonrasında tüm müsabakalarda hedeflerimize ulaşmamızda bize destek olacak niteliklere sahip.’ ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN ALTAY'A VEDA

Fenerbahçe, Altay Bayındır'a sosyal medya üzerinden veda etti. Fenerbahçe'nin açıklaması şöyle;

Yolun Açık Olsun Fenerbahçe’nin Evladı Altay Bayındır

21 yaşında merhaba dediğin Çubuklu ile bugün bir hikâyeyi geride bırakıyorsun…

Zor günler yaşadın belki çok üzüldün çok üzüldük ama Sarı Lacivert'e inanmaktan bu formaya bağlılıktan hiç vazgeçmedin!

Şimdi senin için yeni bir meydan okuma başlıyor!
Unutma ki Kulübün ve taraftarın hep seninle!
Fenerbahçe hep senin evin!
Kalplerimiz hep yanında!
Başarıların gururumuz,
Mutluluğun mutluluğumuz olacak!
Yolun açık,
Şansın bol olsun!

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme