30 Nisan 2024 Salı
ads
DOLAR 32.38 ₺
EURO 34.76 ₺
STERLIN 40.41 ₺
ALTIN 2,409.00 ₺
BTC 61,459.30 $
ETH 3,025.82 $
BİST 10,093.53

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

Almanya’da Final Maçı Provasıyla Gelen A Milli Galibiyet

Yayınlama: 19 Kasım 2023 Pazar 08:16 Okunma: 132

Maçın  Dominasyonu A Milliler

72519 seyircin izlediği Almanya Türkiye hazırlık maçını  A Milli Takım    kazandı. A Milli Futbol Takım  Almanya ile Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda  oynadığı  5 gollü  maçı  3-2 kazandı.

Maçta hem skor  hem taraftar desteğini  alan  A Milli Futbol Takım  Almanya   karşısında  her hattıyla iyi  oyun sergiledi. 

Adı  hazırlık  maçı  ama, A Milliler maça  öyle bir  hazırlık  ve motivasyonla çıkmışlar ki,  sanki  final maçı  provası  yaptılar.

Vincenzo Montella  27  Eylül’de  imza  attıktan sonra  18 gün içinde 2 galibiyet mimarı  olmuşken, bu kez  de  Futbolda  marka  dünya  şampiyonlukları  yaşamış  Almanya’yı devirdi.

A Milli Takımı  Farklı Yapan  Değişkenler

Bu oyunun  iki temel değişkeni olan  durum  ve zamanı  A Milli Takım  her kademesiyle iyi  geçirdi.

A Milli Takım, ilk yarıda 1-0  geriye düşmesine rağmen;   oyun  disiplininden kopmayarak bildiği ezber  oyunu olan alan daraltma  ve rakipten  hızlı top kapmada kusursuzdu.

A Milli Takım bu oyunda özgüven faktörünün  meyvesini aldı.

İlk yarıda önce beraberliği  sonra  da 2-1’lik  skor üstünlüğünü  yakaladı.

İkinci yarının  ilk 10  dakikası içinde baskı kuran  Almanya golü  buldu ve maçta 2-2’lik eşitliği yakaladı.

Maçın  üçte  ikilik  zaman diliminde  A Milli Takım  her kademesiyle üstün olan taraftı.

Göreceli olarak Almanya’ya göre daha teknik oyunculardan kurulu olduğu üzerine  hem fikir olunan  A Milli Takım  bu  futbol  formasyonunu sahaya  yansıtan taraf   oldu.

Fizik kaliteleriyle rakiplerine  fark yapan  bu  özelliğiyle  turnuva takımı  olduğunu hemen her  şampiyonada  gösteren Almanya  A  Milliler karşısında  bu performansından uzak görüntü verdi.

Almanya’ya  orta saha  üstünlüğü vermeyen A Milliler maçın genelinde  topla iyi oynadı.

A Milli  Takım Almanya’da  Fragman İzlettirdi

Montella ile  iki resmi  ve  bir  hazırlık maçı  olmak üzere 3  maçını da kazanan A Milliler Almanya  karşısında ladığı 3-2’lik galibiyetle   “bu daha  fragman asıl  siz bizi  2024 Haziran  ayında  UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası’nda  görün” dedi. 

Bu skorla  üç  gün sonra  deplasmanda  oynayacağı EURO 2024 Elemeleri D Grubu maçına hazırlanarak moral  motivasyon  ve özgüvenle  çıkacak  olan  A Milliler  o  maçında favorisi  olarak  gösterilmeye başladı.

A Millilerde her oyuncu  görevini yaptı, kalede  Altay benim kaleciler konusu olunca Türkiye’de  ayağı iyi olan kaleci yok  buna  Altay  da dahil dediğimi yalanlarcasına  maçta   oyunu hep yerden  ayak içiyle  kurdu.

İngiltere   iklimi ve  idmanları  Altay’a  yaramış göründü.

Albulkerim  Galatasaray’da  Barış Alper’e  yaptığı asitlerden birini  40 metre mesafeli derinlemesine topla  Ferdi’ye yaptı.  Ferdi  de   bu asisti önce  iyi kontrolle  ve  son  vuruşla tabelaya yansıttı.

Ferdi her  maçında  gösterdiği iyi performansını bu kez  golle  süsledi. Ferdi ile  Almanya sol kanadını  bunaltan  Kenen  Yıldız da Juventus’a  niye  transfer  olduğunu gösteren  yararlı ve sağlam fiziğiyle dikkatleri çekti. Attığı golle de ikinci  milli maçında ilk  golle tanışmış oldu.

Zeki  sağ  kanatta  defansta  sağlam atağa çıkmada çok etkili olamadı.

Ozan defansta ilk  hamlelerde hata yapmadı.

2. bölgeyi parselleyen kaptan olarak maça  çıkan  Kaan Ayhan, İsmail  ve Kahveci  hem  top kazandı hem  de  olumlu  kullandı.

Yusuf yazıcı  fizik  gücü iyi olduğunda, nasıl  sanatkar futbolcu olduğunu  gösterdi.

Yerine giren Yusuf  Sarı  da  Montella  ile  giydiği A Milli formaya  alıştığını  usta  işi penaltı  vuruşuyla topu çıkmayacak   yere  göndererek  ilk golünü kaydetti.

A Millilerde  oyuna  giren  Kerem, Salih  Özcan  ve Abdulkadir  de  maça  hazır  olduklarını gösterdi.

Söz  Sonunda A Milliler’den Tarihi Galibiyet

A Milli Futbol Takımı   hazırlık maçı  da olsa aldığı  galibiyetle tarihi  bir başarıya imza attı. 1951  Yılında kazanmış olduğu maçtan  sonra  gelen bu galibiyet için A Milli Takım tebrik ve alkışları hak etti.

Rakip Almanya   Milli takımı  ise  Türkiye  karşısında kafası karışık gözüktü. Son 10 yılda da  kayda değer bir uluslararası başarısı olmayan  Almanya   bu oyun anlayışı ve kadro yapısıyla  UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası’nda bu takım ne   yapar? sorusuna kötümser  cevaplar  verdirdi.

İletişim  ve Erişim    
Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1
 

Tercüme