AFC Şampiyonlar Ligi finalinde Al-Ahli ile Machida Zelvia karşı karşıya geldi. Büyük heyecana sahne olan mücadelede kazanan son dakika golüyle Al-Ahli oldu.
Şampiyonluk 96. Dakikada Geldi
Karşılaşmanın uzun süre golsüz devam etmesinin ardından Suudi ekibi, 96. dakikada Firas Al-Buraikan’ın golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol, aynı zamanda maçın skorunu belirledi ve kupayı Al-Ahli’ye getirdi.
Kırmızı Kartlar Dikkat Çekti
Mücadelede Al-Ahli, iki kırmızı kartla maçı tamamladı.
- 68. dakikada Zakaria Al Hawsawi
- 120. dakikada Mohamed Abdurrahman
direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.
Üst Üste İkinci Şampiyonluk
Bu sonuçla Al-Ahli, AFC Şampiyonlar Ligi’nde üst üste ikinci kez şampiyon olmayı başardı. Suudi temsilcisi, Asya futbolunda gücünü bir kez daha kanıtladı.
Merih Demiral’dan Büyük Başarı
Finale ilk 11’de başlayan Merih Demiral, bu zaferle birlikte üst üste ikinci kez Asya Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı. Milli futbolcu, performansıyla takımının başarısında önemli rol oynadı.
