29 Nisan 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.53 ₺
EURO 34.94 ₺
STERLIN 40.81 ₺
ALTIN 2,432.13 ₺
BTC 62,638.38 $
ETH 3,201.19 $
BİST 9,915.62

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

A Millilerden Bu Kez Galler’de Tarihi İlkler Geldi!

Yayınlama: 22 Kasım 2023 Çarşamba 09:26 Okunma: 99

A Milli Takımdan Galler'de Tarihi Başarı 

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu sekizinci ve son hafta maçında deplasmanda Galler ile karşılaştı. 1-1  beraberlikle  sonuçlanan maç  sonunda  A Milli Futbol Takımı, tarihinde ilk  kez bir turnuvaya lider olarak tamamladı.

Maçın Hikayesi

A Milli Takımın elde ettiği  başarıyı  yok  saymadan Galler maçının  hikayesinde  etkisiz  futbol  ve  sadece bir kafa vuruşu vardı  denebilir. Özellikle maçın ilk yarısı boyunca  A Milli Takım pas  trafiğini bir türlü yapamadı. Görece olarak  Galler’e  oranla daha  teknik kapasitesi yüksek  ve  sanatkar futbolculara sahip A Milli Takım pas  yapmakta  zorlandı. A Milli Takım’da  defans  ile orta saha arasındaki uzaklık  pas trafiğini  olumsuz etkiledi.

İlk devre, pas yapamayan her  takım gibi   gol pozisyonları  üretmede  A Milliler sıkıntı yaşadı.  Bu sıkıntıyı  Yusuf  Yazıcıyı oyuna alarak  gidermeye  çalışan Montella  bu hamlesinde  başarılı oldu. İlk yarıdaki etkisiz oyunun sebebi,  defansın ceza  sahası  çizgisinde kurulmasıyla orta  saha  mesafenin uzaklığıydı.

A Milliler İkinci  yarıda Fabrika Ayarlarına Döndü

A Milli Takım, ilk yarıda 1-0  geriye düşmesine rağmen;   ikinci yarıda oyun  disiplininden kopmayarak bildiği ezber  oyunu oynadı.

İkinci yarıda  daha  derli  toplu bir  A Milli Takım  görüntüyle A Milliler 3. Bölgede yaptığı  presle  Galler’i  bunalttı.

A  Milli  Takım  bu  presle Galler’in   ilk yarıda yaptığı hızlı  çıkışları engelledi.  A Milliler ikinci devre  dakikalar ilerledikçe oyunun  kontrolunu  ele  geçirince   3 gün  önceki Almanya hazırlık maçının  en iyi performanslarından olan 18’lik Juventus’lu Kenan Yıldız bu  kez de topsuz oyunda altı pasa yaptığı  koşuyla  penaltıyı aldı. Yusuf Yazıcı’nın sanatkar oyuncu  vuruşuyla da skoru  eşitledi.

A Milli Takım’da  maça başlayan  11  ve maçı  tamamlayan 11  ile kendisine  gerekli olan sonucu aldı.  Kaleci  Uğurcan’ın  sakatlanıp oyundan çıktığında yerine kaleyi devralan Altay  her iki yarıda   yaptığı  iki kritik kurtarışla  kalede güven verdi.  

Defansta Samet ile Abdulkerim  uyumu çok  güven  vermezken,  sağ  stopper de oynayan  Samet Zeki’nin performansını  da  etkiledi.  Zeki  ofansif  çıkışları  çok yapmazken  sol kanatta Ferdi hem defansta  hem  ofansta maçın en dikkat  çeken isimlerinden oldu.

Orta sahada çıkana kadar Abulkadir, yerine giren Yusuf  Yazıcı, Yusuf Sarı, Kaan,   Salih  ve  Kerem hareketli  oyunlarıyla  Galler  defansını bunalttı. Forvette  Barış  Alper fizik  gücü  ve hızlı  koşularıyla özellikle  ikinci yarıda  Galler’in  defanstan rahat topla çıkmasını  engelledi.  İsmail top kesme ve  ısrarlı  preslerini bu  maçta da  göstererek istikrarlı  oyununu  sürdürdü.

Stefan Kuntz  Başladı Montella  Tamamladı

A Milliler UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası  yolculuğuna S. Kuntz yönetiminde başladı. Futbolun  doğrularını  yapamadığı  halde topladığı puanlarla V. Montella   dönemine geldi.  Son  üç  resmi maçlık galibiyet  performansıyla  Montella Galler karşısında ilk beraberliğini alarak,  2  Aralıkta  yapılacak UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) kura çekimlerini beklemeye başladı.

Bu  sonuçla, A Milli Takım tebrik ve alkışları hak ederek;   “bu daha  fragman asıl  siz bizi  2024 Haziran  ayında  UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası’nda  görün” dedi. 

İletişim  ve Erişim    
Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.
e-posta         : mkara@gazi.edu.tr  
Web         (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara 
Web         (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara
Web         (3): www.yurtspor.com
Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir
Web         (5): www.mektepligazete.bülten
Facebook  (1): Kirizma
Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter         : M_Karaagacli_
İnstagram    : mustafakaraagacli1

Tercüme