2 Mayıs 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.39 ₺
EURO 34.78 ₺
STERLIN 40.48 ₺
ALTIN 2,404.37 ₺
BTC 57,629.90 $
ETH 2,920.04 $
BİST 10,186.60

A Milli Takım en ters rakip Letonya'ya karşı

FUTBOL 3597
Yayınlama: 16 Haziran 2023 Cuma 08:23 Kaynak: Haber Merkezi

A Milli Takım en ters rakip Letonya'ya karşı

EURO 2024 D Grubu 3. maçında A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda Letonya ile karşılaşacak. 

Kritik müsabaka Galler maçı öncesi büyük önem taşıyor. Stefan Kuntz yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, mutlak galibiyet hedefliyor. 

Bu akşam Skonto Stadyumu'nda oynanacak ve TSİ 21.45'te başlayacak Letonya-Türkiye maçı TRT 1'den şifresiz olarak ekranlara gelecek. Karşılaşmayı Macar hakem Tamas Bognar'ın yönetecek.

Milliler, grupta 1 galibiyet, 1 mağlubiyetle 3. sırada bulunuyor. Letonya ise oynadığı tek maçı kaybetti ve son sırada yer alıyor. Türkiye, teknik direktör Stefan Kuntz yönetiminde 16 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda Milli Takım 10 galibiyet elde ederken, 4 kez de mağlup oldu. 2 müsabaka da berabere sona erdi. Milliler, geride kalan 16 mücadelede rakip fileleri 38 kez havalandırıp, kalesinde 19 gol gördü.

Letonya-Türkiye muhtemel 11'ler:

Letonya: Purins, Savalnieks, Oss, Cernomordijs, Sorokins, Tobers, Saveljevs, Ikaunieks, Ciganiks, Gutkovskis, Uldrikis

Türkiye: Mert, Zeki, Merih, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Hakan, Arda Güler, Kerem, Cengiz, Umut Nayir

Stefan Kuntz: Tek odağımız Türkiye

A Milli Futbol Takımı'nın hocası Stefan Kuntz, Letonya mücadelesi öncesinde konuştu. Hem Ay Yıldızlılar'ın durumunu değerlendiren hem de geleceği hakkında açıklamalarda bulunan Kuntz, şunları söyledi: "Burada çok önemli iki maçımız var ve sadece onlara odaklanmış durumdayım. Enes ve Cenk normalde as oynayan oyuncular. İster istemez takımda eksiklik hissedilecektir. Daha önce böyle eksiklerimiz olduğunda diğer oyuncularımız onların eksiklerini kapattılar. Yine böyle olacağını düşünüyorum. 7 oyuncumuz kampa sonradan geldi. Arda ile olan iletişimimiz diğer oyunculardan farklı değil. Şampiyonlar Ligi finali üzerine Hakan ile konuştuk. O seviyede oyuncular pozitif ve negatif konuları bir kenara bırakabiliyorlar."

En ters rakiplerden

Letonya ile oynadığı 6 resmi maçın sadece birini kazanabilen Türkiye, bu galibiyeti rakibiyle karşılaştığı son mücadelede Stefan Kuntz yönetiminde aldı. İki ülke son olarak 11 Ekim 2021 tarihinde Riga’da karşılaştı ve Ay-Yıldızlılar sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bognar düdük çalacak

Letonya ile Türkiye arasındaki karşılaşmayı Macaristan Futbol Federasyonu’ndan hakem Tamas Bognar yönetecek. Bognar’ın yardımcılıklarını Balazs Buzas ile Peter Kobor yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Gergo Bogar olacak. VAR’da Luca Pairetto, AVAR’da da Katalin Kulcsar yer alacak.

Milli Takım'ın 616. müsabakası

A Milli Futbol Takımı, Letonya mücadelesiyle tarihindeki 616. müsabakasını oynayacak. Ay Yıldızlılar, geride kalan 343’ü resmi, 279’u özel olmak üzere toplamda 615 mücadelede 1’i hükmen olmak üzere 238 galibiyet kazandı. Ay-Yıldızlılar 232 mağlubiyet, 145 de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 840 gol kaydederken, kalesinde ise 879 gole engel olamadı.

Çağlar'ın yerine Abdülkerim

Ay-Yıldızlı takımda kritik mücadele öncesinde Çağlar Söyüncü şoku yaşanmıştı. Arka adalesindeki problem nedeniyle kadrodan çıkarılan Çağlar'ın yerine Abdülkerim Bardakcı görev alacak.

Galler'in konuğu Ermenistan

Grubumuzdaki diğer karşılaşmada Galler, Ermenistan'ı ağırlayacak. Müsabaka 21.45'te başlayacak. Hırvatistan'dan sonra en ciddi rakibimiz olan Ermenistan'ın grupta 4 puanı var.

 
İlk Yorumu Sen Yaz
code
Tercüme