28 Mart 2024 Perşembe
ads
DOLAR 32.33 ₺
EURO 35.12 ₺
STERLIN 41.06 ₺
ALTIN 2,302.25 ₺
BTC 71,090.24 $
ETH 3,574.96 $
BİST 9,079.97
160x600_1 IFRAME SYNC
160x600_1 IFRAME SYNC

9 kulüp VAR'ın kaldırılması için başvurdu

FUTBOL 3344
Yayınlama: 2 Kasım 2022 Çarşamba 22:40 Kaynak: Haber Merkezi

9 kulüp VAR'ın kaldırılması için başvurdu

 İsveç Ligi'nde VAR'a karşı başvuru yapan takımların sayısı arttı. 16 takımın 9'unun VAR'ı istemediği ve başvuru yaptığı belirtildi.

VAR sisteminin tartışması tüm dünyada ve liglerde devam ediyor. Süper Lig'de de bu tartışmalar devam ederken, İsveç Ligi'ndeki takımlar bu konuyla ilgili somut bir adım attı.

Resmi başvuru yapıldı

SVT Sport'un haberine göre İsveç Ligi'ndeki 16 takımdan 9'u VAR sisteminin kaldırılması için resmen başvuru yaptı. Bu 9 takım Malmö, Gothenburg, Elfsborg, Hammarby, AIK, Djurgarden, Sirius, Helsingborg ve Sundsvall.

Üç ana sebep gösterildi

VAR sisteminin kaldırılmasını isteyen takımlar, bunun için temelde üç sebep gösterdiler. Bu üç sebep şu şekilde:

Sistem, hedeflere kesin olarak ulaşamıyor.

Taraftar deneyimine negatif etki yapıyor.

Sistemin fiyatı çok yüksek.

Türkiye'de de tartışmalar sürüyor

Süper Lig'de de bu konuyla ilgili tartışmalar sürüyor. Sosyal medyada taraftarlar arasında VAR sistemine karşı birçok taraftar konuyla ilgili paylaşımlarda sıkça bulunuyor. Buna ek olarak çeşitli kulüp başkanlarından da VAR sistemine yönelik itirazlar çokça yapıldı.

TFF, VAR sistemini gösterdi

Geçtiğimiz haftalarda TFF, Riva'daki VAR merkezinde önce basın mensuplarını, sonra da kulüp temsilcilerini ağırladı ve VAR sisteminin nasıl çalıştığına dair bilgilendirmede bulundu. Hatta VAR sistemini, onlara kullandırttı.

"VAR sistemi ortadan kaldırılmaz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi de, bazı kulüplerin VAR sisteminden çıkmak istediklerine dair açıklamalar yaptığının hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yapmıştı: "Ben o gün de söylemiştim. Aslında bunu genellemeye sokmamak lazım. 'Birkaç kulüp istedi diye VAR sistemi ortadan kaldırılmaz' dedim. Herhalde bir anket yapsak takımların yüzde 90'ı VAR sisteminin devam etmesini ister. Çünkü baktığımızda 90 tane pozisyona müdahale edilmiş. 90 tane pozisyonun 85 tanesinde doğru karar verilmiş. Öyle olmasaydı belki onlarca gol iptal olacaktı veya gol olan pozisyonlar iptal edilmeyecekti. Veya iptal edilen, tam tersi gol olan pozisyonlar var ofsayttan veya kırmızı kartlardan dolayı. Onun için, genelde böyle bir şeyi biz de kendi çapımızda araştırıyoruz. Böyle bir şeyi çoğunluk olarak talep eden yok."

İlk Yorumu Sen Yaz
Tercüme