6 Mayıs 2024 Pazartesi
ads
DOLAR 32.29 ₺
EURO 34.90 ₺
STERLIN 40.57 ₺
ALTIN 2,391.28 ₺
BTC 64,364.28 $
ETH 3,157.75 $
BİST 10,276.88

Mustafa Karaağaçlı

Mustafa Karaağaçlı

30 Ağustos Zafer Bayramında Sultanlar’dan 2023 Avrupa Şampiyonasında 5. Defa Yarı Final Zaferi

Yayınlama: 31 Ağustos 2023 Perşembe 15:55 Okunma: 38

30  Ağustos Zafer  Gününde  Polonya  Zaferinin Evrildiği  Anlam

Zafer savaşta kazanılan kesin başarı  ve  yengidir. Bu  anlamıyla Zafer,  daha çok askeri operasyonlarda ya da savaş sonrasında ve  bunların eklentilerinde elde edilen başarıyı  gösterir. 

Eş  deyişle,  zafer, askeri mücadelenin kazanımıyla elde  edilen  başarıdır.

Ancak, zafer bir mücadelenin ve  çabanın olumlu sonuçlanması için de kullanılır.

İlgili sürecin ve olayın  olması  için  başarılı sonuçlanmış olması  gerekir.  Çünkü  bir   mücadelenin zaferi, aynı zamanda stratejik bir galibiyettir.

 

Bu  nedenle, zafer  ile ilgili sürecin sıkıntıları yerini  sevince ve  yeni umutlara  evrilir.  Duygu açısından da güçlü sevince dönüşür.

30 Ağustos Zafer  Gününde   A Milli Kadın Voleybol Takımımız, çeyrek finalde Polonya'yı 3-0 mağlup ederek, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi.

Sultanlar’ın Polonya  Zaferiyle tüm ülke  olarak  önce duygulandık  sonra sevinçle  çoştuk.

 

Sultanlardan Polonya  Karşısında Kilit  Galibiyet

“Yaşadığın  şehrin takımını tut”  sportif taraftarlık  mottosuyla bu  satırlarda  elbette  ve doğal olarak  daha yoğun başkent futbolu yazılıp paylaşılıyor. Ancak;  dünyanın sultanları gündeme  gelince “o n l a r ı n  başarılarına”  yazıyla da olsa  ortak  olmadan edilemiyor.

Üst  üste 13. galibiyetini  alan sultanlar, Polonya karşısında  set  vermeden 3-0’la  kilit  bir  maçı aldı.

Çünkü,  Polonya  voleybolda  ekol ve  başarılı bir  ülke.  Yetenekli oyuncuları ile etkili servisler atabilen, liberoda iyi  defans yapabilen, hücumda  sayı öldürebilen ve  blok  sayılarıyla  skorlar  üretmekle  öne çıkan  bir voleybol  takımı  formasyonuna  sahip.

Bu  nedenle, Polonya  karşısında  alınan galibiyet   çok önemli ve değerlidir.

Amerika’da  düzenlenen 2023 FIVB Milletler Ligi'nde finalde Çin'i 3-1 mağlup ederek,  2023  yılı Voleybol Dünya Şampiyonasında şampiyon olan  A  Milli  Kadın Voleybol  Takımımız,  böylece, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda üst üste 5. kez yarı finale yükselme başarısı  gösterdi.

Voleybolun Sultanları, 2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda yarı finalde! Brüksel'de oynanan çeyrek final maçında Polonya'yı 3-0 ile geçerken; Setler: 25-23, 25-22, 25-18  skorlarıyla sonuçlandı.

Voleybolun Sultanlarının  Tarihsel  Başarıları

Filenin sultanları  nitelemesi  2000’li yıllarda  A Milli Kadın Voleybol Takımı’na  atfedildi.

O yıldan bu yana yarıştıkları  her  uluslararası yarışmada  sürekli  başarılı olan  sultanlar artık 18.07.2023’de yine  bir  voleybol ekolü olan Çin’, 3-1  mağlup ederek Dünya’nın  “1 numarası”  oldular.

Türkiye  Artık Bir Voleybol  Ülkesi Oldu

Çin gibi voleybol  dalında ekol-klas performans gösteren  bir ülke karşısında  ğru kazanılan bu şampiyonluk  çok manidar.

Elde  edilen başarıda  izlene yolun  doğruluğu  ve kutlamaları  klasik  açıklamalar ve tebriklerle  geçiştirilemez!

Zira,  bu  takımın  son yıllardaki  sıralamaları   tümel planlama ve sonuç alma değişkenlerinin   iyi  kurgulandığını  gösteriyor.

Yarı finalde  Ankara'nın ilk ev sahipliği yaptığı FIVB 2022 Yılı Milletler Ligi'nde yarı finalde  İtalya’ya kaybeden  A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 yılında İtalya’yı  çeyrek  Finalde  eledi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız,  ilk kez 2018'de Milletler Ligi maçlarında;

- 2018’de ikincilik,

- 2019’da  dördüncülük,

- 2021'de üçüncülük ve

- 2022'de ise  dördüncülük başarısı göstermişti.

Sultanların 7. Uluslararası Kupası  Yolda

A Milli Kadın Voleybol Takımımız;  milli takım düzeyinde toplamda 6. uluslararası kupa kazandı.

2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda  yarı  finale çıkma  başarısı  anılan  şampiyona  ile  Türkiye’ye  bir kupa daha getireceğinin somut  ipuçlarını verdi  ve  veriyor.

Çünkü:

- A Milli Sultanlar  turnuvanın  en iyi voleybol  oynayan takımlarını başında  geliyor.

- Teknik  saha yönetimi  heyecanlı  ve çalışkanlar.

- Federasyon yönetimi gösterişsiz  voleybol  yönetimini biliyor  ve  uyguluyorlar. TVF  yönetimi bu satırlar da ve diğer medya ortamlarında yer almayı da başarının koordinesi TVF  ait olduğu için  hak ediyorlar.

2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın  Sultanları

A Milli Kadın Voleybol Takımının  2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda  yarı finale çıkma başarısında ter döküp görev  yapan  aşağıda  isimleri verilen her bir sultanı  da gönülden tebrik etmek ve kutlamak  gerekiyor:

2023 CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki S u l t a n l a r
Aslı Kalaç, Ayça Aykaç, Cansu Özbay,Derya Cebecioğlu, Ebrar Karakurt, Eda Erdem Dündar, Elif Şahin, Gizem Örge,Hande Baladın, İlkin Aydın, Kübra Akman,Melissa Teressa Vargas, Simge Şebnem Aköz  ve Zehra Güneş.

Sultanların elde edilen başarıda izlenen yolun  doğruluğu  ve kutlamaları klasik açıklamalar ve tebriklerle  geçiştirilemez! Zira, bu takımın TVF bazında son yıllardaki  sıralamaları tümel planlama ve sonuç alma değişkenlerinin  iyi  kurgulandığını  gösteriyor. Elbette  bu  başarı sıkalasında kulüpler düzeyinde  de  24 uluslararası kupa Türkiye'ye getirilirken, uluslararası başarılarda  kadınlar  voleybolumuz  hep var oldu.

Sözün  Sonu

“Bu  Sultanlara Avrupa Finali de Sultanlığı da Yakışır” ile  Gelsin!

Filenin Sultanları, finale yükselmede  son aşama olan yarı final  maçında Cuma günü saat 18:00’de İtalya ile karşılaşacak.

Ankara'nın ilk ev sahipliği yaptığı FIVB 2022 Yılı Milletler Ligi'nde yarı finalde  İtalya’ya kaybeden  A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 yılında İtalya’yı  çeyrek  Finalde  elemişti. Cuma günkü yarı final  ezberleri bozacak formasyona sahip.

A Milli Kadın Voleybol Takımını  çalıştıran Santarelli İtalya’ya  karşı oyun ezberlerini daha iyi  yaptırmalı, servisler  sıfır toleransla  kullanılmalı  hatalar  minimize  olmalı,   maça asılmalar,  duvarlar,  defanslar  ise iyi örülmelidir.

Yarı  final  maçında   İtalya’ya karşı Vargas en skorer gününde olmalı,  Zehra bloklarıyla  Türk duvarını  yükseltmeli, Eda   tek ayak obsiyonlarını artırmalı, Gizem defansını,  Elif plaselerini, Hande, Aslı ve Ebrar smaçlarını daha top öldürücü  yapmalıdır.

Ayça,  Cansu, Derya, İlkin, Kübra  ve Simge  de rotasyonda sultanlıklarını bir  kez daha  göstermelidir.

İki  Dilek

1-Gazi Mustafa  Kemal  Atatürk  ve arkadaşlarının  başlatıp  30 Ağustos Zaferi  ile  sonuçlandırdığı, Cumhuriyet ile taçlandırdığı  Türkiye  Cumhuriyeti ve  Cumhuriyet  kazanımları güncele ve moda rüzgarlara  göre değil; bugün de  Atatürk İlkelerine  göre  algılanıp yaşatılmalıdır.

2-30 Ağustos Zafer Bayramı  gününde  Türk  Ulusu’na voleybolda zafer  yaşatan “Dünya’nın Sultanlarına Final  yolunda  başarılar.”

İletişim  ve Erişim              

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta : mkara@gazi.edu.tr
Web    (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara

Web    (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1): Kirizma
Facebook (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter    : M_Karaagacli_
İnstagram : mustafakaraagacli1

Tercüme