Konsantrasyonu Yüksek Maç

Süper  ligin 3. Haftasında  haftanın en merakla beklenen  maçında  Fenerbahçe Kadıköy’de Adana Demirspor’u 4-2 mağlup ederek averajla liderliğe  yükseldi.

Fenerbahçe bu sonuçla ikinci galibiyetini,  Adana Demirspor ise bu sezonki ilk mağlubiyetini aldı.

Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri biri penaltıdan Valencia (2), Zajc ve Alioski kaydetti. Rakitskiy'nin kırmızı kartıyla 82'de 10 kişi kalan Adana Demirspor'un gollerini ise 56'da penaltıdan Belhanda ve 66'da Dzyuba attı.

Fenerbahçe’nin  Karnesi

Fenerbahçe’de İyiler

Adanademirspor’da “Bana Ne Fenerbahçe” Aşırı  Özgüveni (!)

Adana  Demirspor teknik  sorumlusu  Montella  maça başlarken, “bana ne Fenerbahçe”  diyerek maça  başladı. Bu aşırı özgüveni maçı   ilk  50 dakikada  aleyhine  3-0’a getirdi.

Adana  Demirspor’un  yediği  ikinci golde kendi yarı  alanında bir  oyuncunun  olmaması da  bu abartılı  özgüvenin  bir sonucuydu.

Maçın 50-80  dakikaları  arasında  Adana  Demirspor  orta  sahada topa hakim  olmayı  ve hızlı çıkmayı  denemede  başarılı  oldu. bunun karşılığını da iki  golle aldı.

Futbol Seyir Oyunudur,   Tahriğe Yer  Yoktur!

Adana  Demirspor’da  önce  Onyekuru sonra Belhanda’nın   Fenerbahçe taraftarına  yönelik  yaptığı tahrikkar hareketleri  hiçbir teknik, taktik  ve oyun içi eylemler  olarak  açıklanamaz.

Anılan her  iki  futbolcuda  herkese  hele  her  yabancıya  nasip  olamaz memleketin  en  saygın ve gözde takımlarından  olan Galatasaray görmüş  olmaları da orada neden  kalıcı  istikrarda olamadıklarının  somut  fotoğraflarıydı.

VAR  Mesaisi

Maçın  hakemi  Abdulkadir Bitigen ve  yardıımcıları   maçın kritik pozisyonları gereği VAR odasıyla fazla mesai  yaptılar. Verilen-verilmeyen  penaltılarda haklıydılar.  Ancak  maçın  hakemleri gösterdiği   ve gösteremediği kartlarda hafta buyunca çok tartışılacaklar.

Söz  Sonu

İletişim

Dr.  Öğr. Üyesi, G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğr. Üyesi.

e-posta : mkara@gazi.edu.tr
Web    (1): w3.gazi.edu.tr/~mkara

Web    (2): https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

Web         (3): www.yurtspor.com

Web         (4): www.mektepligazete.tebeşir

Web         (5): www.mektepligazete.bülten

Facebook (1): Kirizma
Facebook (2): Mustafa Karaağaçlı
Twitter    : M_Karaagacli_
İnstagram : mustafakaraagacli1