1.Fenerbahçe İlk Yarıda Maça İyi Başladı Ama Sürdüremedi!

UEFA Avrupa Ligi’nin 7. haftasında Fenerbahçe-Aston Villa  maçı sonrası  Kadıköy’de  dolu türübünler önünde çıktığı Göztepe’ye 1-1’lik  skorla takıldı. Fenerbahçe Süper Lig’in ilk yarısındaki  Göztepe deplasmanında da golsüz  berabere kalmıştı.

Göztepe Süper Lig’in  test   takımlarından. Göztepe’nin 4 sezondur  Stanimir Stailov hocayla çalışması  takıma  her yönüyle  olumlu yansıyor.  Göztepe’nin (1)Verimli kadro planlaması, (2)Sabırla Hocanın oyun planının uygulaması ve (3)Hatlar arasında  sağlam bağlantılar kurması Süper Lig’in en az  gol yiyen test takımı yapan temel formasyon olarak  gözleniyor.

Kadıköy’de  maçın ilk 20 dakikasında Fenerbahçe Perşembe  akşamı Aston Villa karşısında çıkardığı Avrupa Ligi’ndeki güçlü oyununu  Göztepe karşısında da sürdürdü.

Fenerbahçe, Musaba’nın kanatından getirdiği toplarla Göztepe kalesinde etkili olurken bu  pozisyonlardan birinde Musaba  Nene’ye golü attırdı.

Fenerbahçe  öne geçtikten sonra daha özgüvenli ve rahat oyununu  sürdürürken; Göztepe ilk yarıda  %17 topa  temas  etmesine rağmen hızlı geçişle iki kez  çıktı  ikincisinde Janderson ile beraberliği yakaladı.

Göztepe ilk yarının son dakikasında üst üste kazandığı kornerlerden sonuç alamadı

Fenerbahçe’de Ederson hala Fenerbahçe’yi kurtaracak hamleleri yine görülmedi.

İlk yarıda Yiğit Efe sağ kanat savunmasında aksadı.

Sol kanat savunmasında oynamaya  alışık olmayan  Semedo  da vasata  yaklaşamadı.

İsmail’in sakatlığı ile  Fred’le erken değişikliği Fenerbahçe’nin orta  alan kurgusunu  değiştirdi. 

Talisca ileride yalnız kalınca istediği  şut  pozisyonlarını  bulamadı.

2.İkinci Devrede Göztepe  Beklerken; Fenerbahçe Temposuzdu!

Fenerbahçe sağ kanatta aksayan ve sarı kartı  olan Yiğit Efe yerine Mert Müldür’le başladı.

Oyuna Göztepe daha  iyi başlarken; Olaitan’la Fenerbahçe kalesini yokladı

Tedesco  geldiği  günden beri takımını geliştiren bir  Hoca  olarak  övgüleri hak ederken;  En-Nesyri  ve Duran yanında oturtması Fenerbahçe’nin santraforsuz oynamasına neden oldu.  Ama bu hatasından  ikinci yarı başlarında Duran  Nene  değişikliği yaparak döndü. Bu değişiklik  Fenerbahçe’de tıkanan oyunu çözmeye  yetmedi. Duran  hareketli  oynamayınca da  pozisyona  giremeden  ve şut atamadan maçı  tamamladı.

3.Maç Sonunda; Fenerbahçe’den Şampiyonluk Yolunda  Kritik Kayıp

Fenerbahçe,  iç saha avantajını kullanarak mutlak galibiyet hedeflediği maçta  2  puan  kaybı  yaşadı.     Bu  puan  kaybı geçen  hafta  Lider  Galatasaray’la puan farkını  bire  indirmişken tekrar üç  puana çıkardı.

Fenerbahçe’de   Aston Villa maçının yorgunluğu Göztepe  maçına yansıdı. Fenerbahçe’de   sağ ve sol   kanat savunmacıların  yanlış yerde  oynatılması  defans  ve   ofans planlarını aksattı.

Fenerbahçe, Musaba dışında, Asensio, Guendouzi ve  Fred performansları takıma katkı  vermekten uzaktı.

Göztepe, maç boyunca 93  isabetli pasla maçı  tamamlayınca  ilginç  bir istatistik ortaya çıkarken; Göztepe’de  Arda, Efkan ve Kosta  performanslarıyla  dikkat çekti.

Dün Galatasaray’ın 3 golle  3 puan kazandığı maçın  benzerini  Fenerbahçe, Göztepe karşısında   yapamadı. Bu sonuçla son iki  maçı kazanan  Trabzonspor  Süper Lig’in zirvesine göz kırpmaya başladı.

Kaynak  Maç

Fenerbahçe-Göztepe. Süper Ligi’n 19. Hafta Maçı. İstanbul:Kadıköy. Chobani Stadyumu. 25.01.2026.  (1-1).

İletişim ve Erişimi

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KARAAĞAÇLI

T.C.G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğretim Üyesi

e-posta   : mkara@gazi.edu.tr  

Web  (1) : w3.gazi.edu.tr/~mkara         

Web  (2) :https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

ORCID:https://orcid.org/0000-0003-3488-1021

Süren Yayın  Ortamları ve Portalları

Futbol-spor-yorum      :www.yurtspor.com.yazarlar

Eğitim,sosyoloji,güncel:www.mektepligazete.com.köşeyazıları

Bilim-araştırma           :www.mektepligazete.tebeşirbülten.com

Tüm yayınlar  blogu    :mustafakaragacli.blogspot.com

Bilişim Medyaları

Facebook  (1): Kirizma

Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı

X                 : M_Karaagacli_

İnstagram    : mustafakaraagacli1

Youtube kanalı:AkademikAda