7 Aralık 2025 Pazar
DOLAR 42.54 ₺
EURO 49.57 ₺
STERLIN 56.77 ₺
G.ALTIN 5,744.63 ₺
BTC 89,393.67 $
ETH 3,046.22 $
BİST 0.00

    Mustafa Karaağaçlı

    Mustafa Karaağaçlı

    Süper Lig’in Renkli Takımı Başakşehir Fenerbahçe’ye Eşik Atlatmadı!

    Yayınlama: 7 Aralık 2025 Pazar 09:48 Okunma: 96

    1.İlk  Yarılarda Fenerbahçe Yok!

    Fenerbahçe,  son  Galatasaray derbisinden  farklı 6 oyuncuyla Başakşehir   karşısına çıkması  takımın oyun  ritmini ve  birlikte oynama alışkanlığını bozdu.

    Tedesco bu kadro değişikliğini hep  yapıyor.

    Yapıyor  ama; her maça ayrı bir  kadroyla çıkma,  kadro istikrarsızlığını da   berberinde    getiriyor.

    Fenerbahçe’nin Jesus ve Mourinho’dan sonra Tedesco döneminde de ilk yarıları temposuz ve üretken olmayan pas trafiğiyle geçiriyor.  Bu  yapısıyla  pas  trafiği yapamayınca  Fenerbahçe  ilk  yarıları   vitesi boşa  alarak  geçiriyor.

    2.İkinci Yarıda Skoru Bulup; Koruyamayan Fenerbahçe Var

    İlk yarıdaki  durgun  ve  garip oyun anlayışı içinde  duran top dışında akan  oyunda gol  bulması  imkansız olan Fenerbahçe’de forvetlerin yapamadığını Skrinniar yaparak  takımını 1-0  öne geçirdi.

    İlk yarıda Fenerbahçe’de Semedo’nun erken  sakatlığı  takım savunmasının dengesini  bozdu.

    Semedo yerine giren Kerem  de fizik olarak  her geçen maç  düştüğünü gösteren  performans  sergiledi

    Fenerbahçe’de İsmail yokken Alvarez’le  2.  Bölgeyi kontrol etmekte  zorlanırken; Talisca’nın formasyonunda  olmayan   “defansa  yardım  yoksunluğu” da  Fenerbahçe savunma yönünü  diplere  itti.

    Asensio ve Levent   de  ikili temaslı  oyunlarda hep  kaybedince; Fenerbahçe’nin   kodlarında  yaygın olan  öne  geçtiği   maçları  “öldüre-me-me öğrenilmiş çaresizliği”   Başakşehir   maçında  da tekerrür etti.

    Fenerbahçe’de Ederson,  çıkardığı toplarla  dikkat  çekerken  yediği  golde hatalıydı.

    Hele yenilen  golde  rakibin organizasyonu dışında adeta  “golü  kendi  kendine yeme” tuhaflığını göstermesi, Fenerbahçe  adına  maçın  en trajik anıydı.

    Süper Ligin renkli takımlarından Başakşehir Fenerbahçe karşısında disiplinli oynadı. 

    Başakşehir, deneyimli ve sanatkar futbolculardan kurulu takım olduğunu beraberlik  golünden  sonra; daha  dirençli  oynayarak  gösterdi.

    Kademesiz Fenerbahçe  defansının  hatasından Bertuğ’la  skoru eşitledi.

     3.Maç  Sonunda Görünenler

    Fenerbahçe Başakşehir  karşısında sadece 2  puan kaybetmedi,  oyun  olarak  da  kayıplarda.

    Oyun  kaybı olunca, Fenerbahçe bulduğu  tek  gollü  skor avantajını  da   koruyamadı.

    Tedesco, “rakibin ortasını önlemedikleri  için gol  yediklerini (!)”  söylerken; bu takımı  kim antrene ediyor?  sorusunu kimin cevaplayacağını bilmiyor tuhaflığında  maç değerlendirmesi yapması da  ayrı  bir gariplikti.

    Eğer Fenerbahçe, Saran  Yönetimiyle, Tedesco  dokunuşlarıyla  ve bu  takımın ruh ve  enerjisi  düşük iklimiyle  “bu  sene  şampiyon olmak istiyorsa  bu  türden maçları kayıpsız geçmek zorunda.”

    Geçemediğinde   ise  eşik atlaması  olmaz!. Çünkü;  önce  Fenerbahçe  iç dinamiklere  sonra  dış  aleme,  basına ve futbol kamuoyuna bu takım  “şampiyonluğa  gidiyor!”  dedirtemez!.

    Rakipleri, Trabzonspor ve Galatasaray  tarafında ise  sergiledikleri oyun ve gayret görüntüsüyle “daha istekli ve  baskı  kurmaya çalışan yapıda yarışıyorlar ve maçlarını öldürüyorlar”  dedirtir.

     Kaynak Maç

    Başakşehir-Fenerbahçe. Süper Lig’in 15. Hafta Maçı. İstanbul:  06.12.2025. (1-1).

     İletişim ve Erişimi

    Dr. Öğr. Üyesi Mustafa KARAAĞAÇLI

    T.C.G.Ü. Gazi Eğitim Fakültesi, EBB Öğretim Üyesi

    e-posta   : mkara@gazi.edu.tr  

    Web  (1) : w3.gazi.edu.tr/~mkara         

    Web  (2) :https://avesis.gazi.edu.tr/mkara

    ORCID:https://orcid.org/0000-0003-3488-1021

    Süren Yayın  Ortamları ve Portalları

    Futbol-spor-yorum      :www.yurtspor.com.yazarlar

    Eğitim,sosyoloji,güncel:www.mektepligazete.com.köşeyazıları

    Bilim-araştırma           :www.mektepligazete.tebeşirbülten.com

    Tüm yayınlar  blogu    :mustafakaragacli.blogspot.com

    Bilişim Medyaları

    Facebook  (1): Kirizma

    Facebook  (2): Mustafa Karaağaçlı

    X                 : M_Karaagacli_

    İnstagram    : mustafakaraagacli1

    Tercüme google-site-verification: googleec066cadb209ea56.html