Başkentin Cumhuriyet’le yaşıt köklü kulüplerinden Gençlerbirliği, 100’üncü yaşını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen sade bir törenle kutladı.

Gençlerbirliği, 100’üncü yaşını kutladı. Deprem felaketinden dolayı Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gösterişten uzak sade bir tören düzenleyen başkent ekibi, taraftarlarının katılımıyla 100’üncü yıl pastasını kesti.

Kutlama törenine; Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, CHP İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara Büyükşehir Beliyesi Meclis Üyesi Berkay Gökçınar, ASO Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özaslan, AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Divan Kurulu Üyeleri, kulüp yöneticileri, Gençlerbirliği eski futbolcuları, teknik ekip ve futbolcular, kulüp çalışanları ve çok sayıda Gençlerbirliği taraftarı katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kulübün kuruluşuna atfen 19:23’te hazırlanan kısa sinevizyon gösterisi ve taraftarların yaktıkları meşalelerin ardından konuşmalara geçildi.

“KULÜBÜMÜZ, TÜRK FUTBOL TARİHİNDE HER ZAMAN SAYGIYLA ANILMIŞTIR”

Gençlerbirliği’nin 100’üncü yılına ulaşmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Niyazi Akdaş, “Bizlere bu değerli zaferi armağan eden kulübün kurucularını minnetle anıyorum. Kulübümüzün temelinin ne zorluklarla ve ne büyük gayretlerle atıldığını tahmin dahi edemiyorum. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkmaya onlardan ilham alarak çalışmaktayız. Bu geçen 100 yıl içinde sıkıntılı ve mutlu günlerimiz oldu. Ama hiç pes etmedik. Hep var olduk. Koca koca şehir takımları yıkılıp farklı isimlerle kurulurken, biz her zaman dimdik ayaktaydık. Gençlerbirliği her zaman saygıyla anıldı. Diğer takım taraftarları arasında dahi Gençlerbirliği’nin ayrı bir yeri vardır. Kulübümüz, Türk futbol tarihinde her zaman saygıyla anılmıştır. Dünyada ve ülkemizde son derece zorlu süreçlerden geçiyoruz. Böyle bir ortamda geleceğe emin adımlarla yürümek ancak yine kurucularımızdan ve eski yöneticilerimizden miras olarak aldığımız birlik, beraberlik ruhuyla mümkün olabilir” dedi.

Bu mutlu günümüzü daha farklı bir şekilde kutlamayı istediklerini ve bununla ilgili hazırlıkların da yapıldığını fakat ülke olarak yaşadığımız felaketten dolayı kutlamayı ileriki bir tarihe ertelediklerini belirten Başkan Niyazi Akdaş, “Ülke olarak yaşadığımız afet hepimizi yasa boğdu. Bu nedenle kutlama eğlencelerimizi ileriki bir tarihe erteledik. On binlerce vatandaşımızı bu depremde kaybettik hepsine rahmet diliyorum. Depremden kurtulanlara da bedenen ve ruhen acil şifalar diliyoruz ve biran evvel bu travmadan kurtulmasını temenni ediyoruz. 100 yıl içinde hiçbir zaman bir kurum ya da bir kuruluşa sırtını dayamamış kendi yağında kavrulmuş bir kulübün başkanı olarak kulübümüzle iftihar ediyorum. Bu kulübün başkanı olmaktan da büyük onur ve şeref duyuyorum. Devre arasında bir miktar da alacağımız olmasına rağmen transfer yasağımızın kaldırılmasına katkı veren Sayın Ali Koç’a; yasağın kaldırılmasını takiben yeni transfer yapmam için beni cesaretlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a şükranlarımı arz ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Kulübümüzün yüzüncü yılını yaşamasında maddi ve manevi katkısı olan tüm başkanlara, yöneticilere, idarecilere, çalışanlarımıza, futbolculara ve yağmur çamur demeden kulübümüzü yalnız bırakmayan vefakâr taraftarımıza teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edenleri de minnetle anıyor rahmet diliyorum. Ne mutlu yüz yıl sonra Gençlerbirliğim diyenlere. Ne mutlu Gençlerbirliği adına ter dökenlere. Ne mutlu bu kulübü yönetme şansına sahip olanlara. Değerli Gençlerbirliği sevdalıları, kırmızı-kara asırlık çınara gönül verenler, yüzüncü yılınız kutlu olsun. Gençlerbirliği her zaman var olsun!”

“GENÇLERBİRLİĞİ, ANKARA’MIZIN YÜZ AKI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”

Programının yoğunluğundan dolayı yüzüncü yıl etkinliğine katılamayan Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gönderdiği ve değerli hemşehrilerim diye başlayan kutlama mesajı şu şekilde; “Ankara’mızın köklü çınarlarından, tarihi şan ve şerefle dolu Gençlerbirliği’mizin 100. kuruluş yıl dönümünde aranızda bulunamadığım için büyük üzüntü duyuyorum. Bu anlamlı günde köklü kulübümüzün ve Ankara sporunun tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük spor insanı İlhan Cavcav’ı bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onun açtığı yolda inanıyorum ki Gençlerbirliği nice yıllarda daha başarıdan başarıya koşacak; daha da önemlisi yüzlerce evladımıza sporcu kimliği kazandıracak, Ankara’mızın yüz akı olmaya devam edecektir. Bu duygularla, orada bulunan değerli yönetim kurulu üyelerine, delegelere ve Gençlerbirliği’ne gönül vermiş tüm asil hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Nice maçlarda birlikte olacağız, zaferlere birlikte ulaşacağız.”

“DAHA NİCE YÜZYILLARDA BERABER OLACAĞIZ”

Üyesi olduğu Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün yanında olmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, "Daha nice yüzyıllarda beraber olacağız. Gençlerbirliği Spor Kulübü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyete, onun değerlerini yürekten inanmış, her zaman Ankara'ya bir simge katmış, spor denince akla gelen ilk kulüplerimizden birisidir. Bunu yaşatmak tüm yerel yöneticiler ve genel yöneticiler, Ankaralı iş insanları ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimizin boynunun borcudur" açıklamasında bulundu.

“GENÇLERBİRLİĞİ YILLARIN KÖKLÜ KULÜBÜ”

Gençlerbirliği zor bir dönemden geçtiğini ve Süper Lig’de Ankara takımlarının çoğalması gerektiğini dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Süper Lig, İstanbul ligi gibi oldu. Ankara'mızda da Süper Lig'de sadece Ankaragücü var. Gençlerbirliği yılların köklü kulübü. Temennimiz odur ki biz de aşağı hatlardan kurtararak el birliği ile gönül birliği ile Gençlerbirliği Spor Kulübümüze hep beraber destek olacağız” dedi.

“GENÇLERBİRLİĞİ, MEKTEPLİ KİMLİĞİNİN HAKKINI VERMİŞTİR”

Küçük kıyameti yaşadığımız bu süreçte duyarlı davranarak sade bir tören düzenlendiği için teşekkür eden Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Türk futbolunun Cumhuriyet’le yaşıt asırlık çınarı Gençlerbirliği’nin yüzüncü yıla ulaşmasının gururunu yaşadığı bu güzel günde, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kurulduğu günden bugüne gençlere güvenmekten vazgeçmeyen ve değerlerinden kopmadan büyüyen bir kulüp olarak Gençlerbirliği mektepli kimliğinin hakkını vermiştir. Ankara’nın Cumhuriyet’le yaşıt asil ruhu Gençlerbirliği, gerek camia kültürü ile gerekse de ülke futboluna kazandırdığı yüzlerce genç oyuncusuyla Türk futbolundaki özgün yerini korumaya devam ediyor. Gençlerbirliği başkentimizin hem bir markası hem de bir gurur tablosudur. Gençlerbirliği’mizin Onursal Başkanı Sayın İlhan Cavcav’ı rahmetle anıyor, asırlık çınar Gençlerbirliği’nin yüzüncü yıldönümünü kutluyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOK YAŞASIN GENÇLERBİRLİĞİ”

1954 yılında 5 yaşındayken ilk kez Gençlerbirliği maçına gittiğini ve o maçtan sonra Gençlerbirliği sevdası oluştuğuna vurgu yapan Gençlerbirliği Divan Kurulu Üyesi Akşit Özkural, “Babam da Gençlerbirliği’nin futbolcusu ve takım kaptanıdır. O yüzden Gençlerbirliği kültürüyle büyüdük. Bir taraftarlık sadece iyi gün taraftarlığı değildir. Esas taraftarlık, zor ve kötü günlerde gösterilen dirayetle bağlantılıdır. Bizim gibi taraftarlıkta kıdemli olan insanlar, karşılıksız olarak sevmiştir ve bu sevgi bizler toprak olana kadar da sürecektir. Başka bir sevgiye de kalbimizde yer yoktur. Ülkemi, Ulu Önder Atatürk’ümüzü, Gençlerbirliği’mizi ve sizleri çok seviyorum. Çok yaşasın Gençlerbirliği.”

Gençlerbirliği Eski Futbolcuları Derneği Yönetimi olarak Gençlerbirliği Yönetim Kurulu’nun her zaman yanında olacaklarını dile getiren Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği Başkanı Sadettin Özkalender ise “Kulübümüzün ve yönetimimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Yüzüncü yılımız hayırlı uğurlu olsun. Yaşasın Gençlerbirliği” dedi.