Trendyol Süper Lig 27. hafta erteleme karşılaşmasında Göztepe ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan mücadelede Galatasaray, deplasmanda 3-1 kazanarak zirve yolunda kritik bir engeli aştı.

Maça oldukça etkili başlayan sarı-kırmızılı ekip, 5. dakikada Barış Alper Yılmaz’ın golüyle öne geçti. Baskısını sürdüren konuk ekip, 19. dakikada Allan Godoi’nin kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı ve ilk yarıyı 2-0 üstün tamamladı.

Göztepe Geri Dönüş Şansını Değerlendiremedi

İkinci yarıda oyuna ortak olan Göztepe, 50. dakikada Juan Santos ile umutlandı. Ancak İzmir temsilcisi, 59. dakikada Janderson ile yakaladığı net fırsatı değerlendiremeyerek beraberliği kaçırdı.

Bu pozisyonun hemen ardından oyunun kontrolünü yeniden ele alan Galatasaray, 75. dakikada Mario Lemina’nın kafa golüyle skoru 3-1’e getirdi ve maçın sonucunu tayin etti.

Zirve Yarışında Hata Yok

Bu galibiyetle birlikte Galatasaray puanını 67’ye yükseltti ve en yakın rakipleri Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki farkı yeniden 4 puana çıkardı.

Göztepe ise kötü form grafiğini sürdürerek 46 puanda kaldı. Sarı-kırmızılılara karşı üst üste 9. mağlubiyetini alan İzmir ekibi, kulüp tarihine geçen olumsuz bir seriye imza attı.

Lucescu’dan Sonra Bir İlk Yaşandı

Galatasaray, çarşamba günü oynanan lig maçlarında yaşadığı galibiyet hasretine de son verdi. Sarı-kırmızılılar, bu başarıyı en son Mircea Lucescu döneminde elde etmişti.

Gözler Sıradaki Haftada

Galatasaray, gelecek hafta Kocaelispor’u ağırlayacak.
Göztepe ise sahasında Kasımpaşa ile karşı karşıya gelecek.