Galatasaray'da Uğurcan Çakır şoku... Kaç maçı kaçıracak ?
Monaco deplasmanında 1-0 mağlup olan Galatasaray’da kaleci Uğurcan Çakır’ın sakatlığı moralleri bozdu.
Penaltıyı kurtaran tecrübeli eldiven, yaşadığı sakatlık sonrası oyuna devam edemedi. Teknik direktör Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada Uğurcan’ın son durumunu paylaştı.
Uğurcan Penaltıyı Çıkardı, Ancak Sakatlık Nedeniyle Oyundan Alındı
UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Monaco’ya konuk olan Galatasaray, mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın 50. dakikasında Denis Zakaria’nın penaltısını kurtaran Uğurcan Çakır, ilerleyen dakikalarda yaşadığı bir pozisyon sonrası sakatlandı.
Saha içinde yapılan tedaviye rağmen ağrıları devam eden milli kaleci, 67. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı.
Yerine oyuna dahil olan Günay Güvenç, kısa süre sonra kullanılan kornerde kalesinde golü gördü.
Okan Buruk’tan Uğurcan’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama
Maç sonrasında basın toplantısına katılan Teknik Direktör Okan Buruk, Uğurcan’ın sakatlığına dair ilk bilgileri paylaştı.
Buruk, oyuncusunun durumunu şu ifadelerle değerlendirdi:
“Uğurcan Çakır’ın üst adalesinde zorlanma var. Topa vurduğu adale… Yarın yapılacak MR’dan sonra netleşecek. Sakatlanmayan tek kalecimiz kalmıştı, o da sakatlandı. İnşallah kısa sürede aramıza döner.”
“Bir Sonraki Maçı Kaçırma İhtimali Yüksek”
Buruk, Uğurcan’ın oynama ihtimaline ilişkin de konuştu:
“Uğurcan Çakır büyük ihtimalle bir sonraki maçta forma giyemeyecek. Oynamayı denedi ama adalesindeki zorlanma buna izin vermedi. Zor bir dönemden geçiyoruz. Üstüne bir de Afrika Kupası var; dört oyuncumuz oraya gidecek. Gerçekten sıkıntılı bir süreç.”