Beşiktaş Avrupa Yolculuğuna Başlıyor
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. Eleme Turu ilk maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk ile karşı karşıya geliyor. 24 Temmuz Perşembe günü saat 21.00’de Tüpraş Stadı’nda oynanacak mücadele, siyah-beyazlıların 2025-2026 sezonundaki ilk resmi sınavı olacak.
⚽ Kadroda Yeni Yüzler, Dışarıda Sürpriz İsimler
Teknik direktör Ole Gunnar Solskjaer, UEFA listesine yeni transferler Orkun Kökçü, Tammy Abraham ve David Jurasek’i dahil etti. Ancak Emrecan Uzunhan, Alex Oxlade-Chamberlain, Jean Onana ve Bahtiyar Zaynutdinov kadro dışı kaldı.
🆚 İlk Resmi Randevu
Beşiktaş ile Shakhtar Donetsk daha önce resmi maçta karşılaşmadı. İki ekip arasında oynanan 6 hazırlık maçında Shakhtar 3, Beşiktaş 2 galibiyet aldı; 1 maç ise berabere sonuçlandı.
🧠 Arda Turan Faktörü
Shakhtar Donetsk’in başında Türk teknik adam Arda Turan bulunuyor. Turan, Beşiktaş’a karşı teknik direktörlük kariyerinde 3 maçta sahaya çıktı ve hepsini kaybetti.
📊 Avrupa Karnesi
Beşiktaş, bu maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 253. karşılaşmasına çıkacak. UEFA Avrupa Ligi’nde ise 132. maçına imza atacak olan siyah-beyazlılar, bu kulvarda 57 galibiyet elde etti.
📅 Rövanş Tarihi
Eşleşmenin rövanşı 31 Temmuz Perşembe günü Polonya’nın Krakow şehrindeki Reymana Stadı’nda oynanacak.