Benfica’da Mourinho Krizi Derinleşiyor: İki Kupa, Bir Hafta, Büyük Hayal Kırıklığı
Fenerbahçe’nin ardından Benfica’nın başına geçen Jose Mourinho, Portekiz kariyerinde beklemediği bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Tecrübeli teknik adam, yalnızca bir hafta içinde çıktığı iki kupa maçında da elenerek sezon hedeflerinde ağır bir darbe aldı.
Benfica, önce Portekiz Lig Kupası’nda Braga’ya 3-1 mağlup oldu, ardından Portekiz Kupası’nda Francesco Farioli yönetimindeki Porto’ya 1-0 yenilerek turnuvaya veda etti. Bu sonuçlarla birlikte kırmızı-beyazlı ekip, ligde de lider Porto’nun 10 puan gerisine düştü ve sezonu kupasız kapatma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
Mourinho’nun Sözleri Tepki Çekti
Porto yenilgisi sonrası basın toplantısında konuşan Jose Mourinho, rakibini analiz etmenin kolay olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı: “FC Porto’yu veriler ve rakamlar üzerinden analiz etmek çok kolay. Bir amatör bile sadece sayılara bakarak nasıl bir takım olduklarını anlayabilir.”
Bu açıklamalar Portekiz basınında geniş yankı uyandırırken, Porto cephesinden gecikmeyen bir yanıt geldi. Mavi-beyazlı kulüp, sosyal medya hesabından Mourinho’nun 2004’teki Şampiyonlar Ligi zaferine göndermede bulunarak, “FC Porto. Analiz etmesi kolay, yenmesi zor.” mesajını paylaştı.
Farioli’den Mourinho’ya Övgü
Porto Teknik Direktörü Francesco Farioli, Mourinho’nun açıklamalarına katılmadığını belirtti. Genç teknik adam, deneyimli meslektaşı için şu sözleri kullandı:
“Jose Mourinho benim için bir rol model. Sadece kazandığı kupalarla değil, futbolun metodolojisini ve yaklaşımını değiştirdiği için. Benim neslim ondan çok şey öğrendi.”
“En İyi Takım Kaybetti”
Maçın ardından yenilgiyi değerlendiren Mourinho ise iddialı söylemini sürdürdü: “En iyi takım kaybetti. Benfica oyunu domine etti, kontrol tamamen bizdeydi. Duran toptan gol yedik. Porto 45 dakika boyunca kendi sahasında savunma yaptı.”
Geleceği Tartışma Konusu
Portekiz Kupası’ndan elenilmesiyle birlikte Benfica’nın sezonu fiilen sona ermiş gibi görünüyor. Lig yarışında dezavantajlı durumda olan ve Şampiyonlar Ligi’nde üst tur ihtimali oldukça düşük olan kırmızı-beyazlılarda, Mourinho’nun geleceği sorgulanmaya başlandı.
Portekiz basını, Benfica yönetiminin Jose Mourinho’nun sözleşmesini uzatmayı düşünmediğini ve sezon sonunda takımın başına Ruben Amorim’in getirilebileceğini öne sürdü. Kulüpten henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Mourinho’nun koltuğunun ciddi şekilde sallandığı yorumları yapılıyor.