Ülkemizi derinden yaralayan deprem felaketi nedeniyle Spor Toto Süper Lig’e verilen aranın ardından yeniden sahalara dönüşün olacağı tarih belirlenirken, diğer kulüpler gibi Ankaragücü de çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent ekibinde oyunculara, Eryaman Stadı’nda oynanan Fatih Karagümrük maçının ardından kısa süreli bir ara verilmiş, aranın ardından da sarı-lacivertliler çalışmalarına Beştepe Tesisleri’nde başlamıştı. 24. haftada Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak olan Ankaragücü’nde çalışmalar, Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın Beştepe’den ayrılmasının ardından göreve başlayan yeni teknik sorumlu Sedat Ağçay yönetiminde sürüyor.

Ara dönemde takıma katılan ve Fatih Karagümrük maçında görev yapan Andrej Dokanovıc ve Bevıc Selad Moussıtı Oko’nun dışındaki isimler, takıma ve başkente alışmaya çalışıyor. Gençlerbirliği ile MKE Ankaragücü takımları arasında bugün Eryaman Stadı’nda oynanacağı açıklanan ve elde edilecek gelirin depremde zarar gören vatandaşlara aktarılacağı belirtilen karşılaşma, sarı-lacivertli ekipten gelen talep üzerine iptal edildi.

HASAN ALİ DENEYİM KATACAK

Ankaragücü’nün, ara transfer döneminde kadrosuna kattığı tecrübeli oyuncu Hasan Ali Kaldırım, Başkent’te yeni bir sayfa açmayı planlıyor. Medipol Başakşehir ile olan sözleşmesini karşılıklı olarak sonlandıran 33 yaşındaki tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekiple 1,5 yıllık sözleşme imzaladı. Futbol alt yapı eğitimini Almanya’da alan, Türkiye kariyerine Kayserispor’da başlayan Hasan Ali Yıldırım, uzun süre Fenerbahçe’de oynarken, son iki sezonu Medipol Başakşehir’de geçirdi. Deneyimli futbolcu, A Milli Takım formasını da 35 kez giydi. Bu sezon Avrupa kulvarında 9 maça çıkan Hasan Ali Kaldırım, Spor Toto Süper Lig’de 6 karşılaşmada görev aldı. Kariyerinin büyük bölümünde sol bet mevkiinde görev yapan tecrübeli oyuncu orta alan ve savunmanın ortasında da oynadı.

ALT YAPI TAKIMLARI ÖZEL MAÇLARA ÇIKACAK

Ankaragücü’nün Gelişim Liglerinde mücadele eden takımları bu hafta sonu özel maçlar oynayacak. Bugün Tandoğan Tesisleri’nde oynanacak müsabakalarda; saat 10.00’da U10-U11 takımı, MKE Gazifişek ile karşılaşacak. Saat 13.30’daki maçta U17 takımı Keçiörengücü’nü, saat 15.30’daki müsabakada ise U16 takımı Göktürkler SK’yı konuk edecek. Yarın ise yine Tandoğan Tesisleri’nde saat 10.00’da başlayacak maçta U12 takımı, Batıkent Kültürspor, saat 13.00’te de U13 takımı, Başkentgücü ile karşılaşacak. U19 takımı ise Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde bugün saat 14.00’teki maçta Hacettepe Profesyonel Takımı ile karşı karşıya gelecek.