Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig’de oynadığı son iki maçı kazanarak taraftarını mutlu eden Ankaragücü, 21. hafta müsabakasında bugün Gaziantep FK ile karşılaşacak.

Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da başlayacak karşılaşmayı, hakem Mert Güzenge yönetecek.

Kupada 22 yıl sonra çeyrek final bileti alan, ligin ikinci yarısına deplasmandaki Konyaspor galibiyeti ile giriş yapan sarı-lacivertliler, Gaziantep FK karşısında da galip gelerek, seriyi üçe çıkarmayı ve tırmanışını sürdürmeyi hedefliyor.

Teknik Direktör Erol Bulut ile yollarını ayıran Gaziantep FK ise yaşadığı ekonomik sorunlar nedeni ile zor günler geçiriyor.

Kırmızı-siyahlı ekipte, Kitsiou ve Papy’nin alacaklarının son anda ödenmesi ile oyuncuların serbest kalmasının önüne geçti.

Bugünkü karşılaşmada başkent ekibinde sakatlığı süren Kevin Malcuit forma giyemeyecek.

Verilerde rakibin gerisinde kaldı

Ankaragücü’nün Süper Lig tarihinde mağlup edemeden en fazla karşılaştığı takım Gaziantep FK (1 beraberlik - 4 yenilgi) Bugüne kadar Ankaragücü ile oynadığı 9 lig maçının sadece birini kaybeden Gaziantep FK (5 galibiyet - 3 beraberlik) tek yenilgisini 2017/2018 1. Lig sezonunda deplasmanda 4-0’lık skorla aldı.

Süper Lig’de oynadığı son iç saha maçında Kayserispor’u 2-1 yenen Ankaragücü, bu sezon evinde üst üste iki galibiyet alamadı.

Oynadığı son 9 lig maçını kazanamayan Gaziantep FK son galibiyetini, kalesini gole kapattığı son karşılaşmada Konyaspor’u deplasmanda 1-0 yenerek aldı. Bu sezon en fazla deplasman maçında ilk golü atan Gaziantep FK (7), bu karşılaşmalarda olası 21 puanın sadece 9’unu toplayabildi.

Süper Lig’de forma giydiği son 4 maçta yakaladığı 1.23’lük gol beklentisinden, 2 gol çıkaran Ghayas Zahid, daha önceki 10 karşılaşmada sadece 0.07’lik beklenti yakalayabilmiş ve rakip fileleri havalandıramamıştı.

Ankaragücü’nün bu sezon Süper Lig’de aldığı 6 galibiyet de Ali Sowe’un gol katkısı yaptığı 6 maçta geldi (5 gol - 3 gol pası) Gaziantep FK’nın orta saha oyuncusu Alexandru Maxim, Ankaragücü ile karşılaştığı 4 Süper Lig maçının üçünde birer gole doğrudan katkı sağladı (2 gol - 1 gol pası)

Son iki Süper Lig maçında birer gole katkı sağlayan Stelios Kitsiou (1 gol - 1 asist), Gaziantep FK formasıyla daha önce çıktığı 48 karşılaşmanın toplamında aynı sayıda gol katkısı yapabilmişti