Ankara’da içme suyu şebekelerinde yaşanan arızalar ve depolardaki su seviyesinin kritik seviyelere düşmesi nedeniyle geniş kapsamlı su kesintileri uygulanmaya başlandı. ASKİ tarafından yapılan açıklamada, Altındağ, Çankaya, Mamak, Keçiören, Gölbaşı, Etimesgut, Polatlı, Yenimahalle ve Güdül ilçelerinde planlı ve arıza kaynaklı kesintilerin sürdüğü bildirildi.

Yetkililer, “üst kotlara su iletiminde ciddi basınç sorunları yaşandığını” belirterek bazı bölgelerde suyun 30 saatten uzun süre gelmeyebileceğini ifade etti.

Çankaya ve Mamak’ta Depolar Kritik Seviyede

Başkent merkezinde özellikle Çankaya ve Mamak ilçelerinde su depolarındaki seviyenin düşmesi nedeniyle kesintiler daha geniş bir bölgeyi etkiliyor.

Çankaya’da su kesintisinin yaşandığı başlıca bölgeler:

Mamak’ta yaklaşık 40 mahallede su kesintisi sürüyor. Başlıca bölgeler:

ASKİ, bazı mahallelere suyun yeniden ulaşmasının 3 Aralık öğle saatlerini bulabileceğini açıkladı.

Gölbaşı ve Polatlı’da Geniş Kapsamlı Kesinti

Merkez ilçeler dışında altyapı arızaları ve isale hattı çalışmalarının yapıldığı ilçelerde de durum kritik.

Gölbaşı’nda su kesintisinin olduğu başlıca bölgeler:

Polatlı’da ana isale hattındaki çalışmalar nedeniyle:

Keçiören, Etimesgut ve Yenimahalle’de Arıza Kaynaklı Kesinti

Bu üç ilçede ise şebeke hatlarında meydana gelen ani arızalar nedeniyle bölgesel kesintiler yaşanıyor. ASKİ, tamir çalışmalarının devam ettiğini ve suyun dönüş süresinin mahallelere göre değişeceğini bildirdi.